Klimaskeptikere og klimahysterikere

Jens Stoltenberg under presentasjonen av rapporten The New Climate Economy på Felix Konferansesenter på Aker Brygge i Oslo, september 2014, Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Jeg ser at pensjonert bibliotekar og stifter av besteforeldrenes klimaaksjon Halfdan Wiik synes at redaktør Lurås hadde en tynn argumentasjon vedrørende det sterke fokus på klima under partilederdebatten før valget. I samme åndedrag påstår Wiik at klimaskeptikerne driver det kyniske spillet til den internasjonale olje-og kullkapitalen og gambler med våre barnebarns liv og helse. Det er mildt sagt sludder fra ende til annen.

Det får meg til å minnes en kronikk i Dagbladet i november 1980 av nå avdøde professor Per Fugelli. Han påstod at kraftverksutbyggingen i Alta-Kautokeino ville legge Sameland åpent for depresjon, apati og andre sosiomentale herjinger. Samefolket ville dermed påføres alvorlige og varige helseskader. Vi vet nå fasiten på det. Samefolket og andre i Sameland lever i beste velgående.

I 1994 presterte også professor Fugelli (bivånet av avdøde avd.overlege og psykiater Anders Evang) i innlegg i Aftenposten å påstå at med Norge som medlem av det markedsliberalistiske EU ville nordmenn får større alkoholproblemer, muskelsmerter, stress og angst. Aftenposten ga på lederplass Per Fugelli førsteprisen i skremsler og svartmaling av EU. I 1989 påstod den grønne lederen av World Watch Institute , Lecster Brown, at vi hadde 10 år på oss for å redde verden.

Det vrimler av lignende trussler og skremsler og bekymringer for dommedag blant klimahysterikerne. Jens Stoltenberg kritiserte statsminster Erna Solberg for at hun ikke ofret klimaproblematikken ett eneste ord i sin første nyttårstale. Vår statsminister var og er klok nok til ikke å hive seg med i hylekoret av klimahysterikere. Å sette sin lit til at et politisk rammeverk om utslippsreduksjoner av klimagasser skal frelse verden for en eventuell ytterligere oppvarming er fåfengt. Jeg har ingen forståelse for det trussel- og skremmebildet som tegnes av klodens framtid som en følge av 2-5 grader høyere middeltemperatur i løpet av de neste 100 år. Det kan faktisk tenkes at vi kan trekke fordeler av et globalt varmere klima. I løpet av de neste 5000 årene går vi en klart kaldere tid i møte. Drivhusgassene vil i beste fall forlenge den nåværende varme perioden med opptil noen hundre år, men så er det slutt. Om 20.000 -30.000 år vil vi være godt over halvveis mot en ny nedising av kloden, sannsynligvis om 50.000 – 60.000 år. Hovedårsaken til nedisingen vil være endringer i innstrålingen fra sola på grunn av forandringer i Jordens elliptiske bane rundt sola, forandringer i jordaksens helning og jordaksens presesjonsbevegelse (roterer som en snurrebass).

For eventuelle interesserte henviser jeg til en mer grundig gjennomgang av klimadata og klimahysteriet på http://www.hpleym.no/Klima/Klimadata/Klimahysteri.htm

 


Publisert: sep 20, 2017 @ 5:10 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Harald Pleym

Pensjonert 1. amanuensis

Latest posts by Harald Pleym (see all)