Evje 20140701. Forsvaret fellesopptak til Sjøforsvarets befalsskoler og krigsskole er i fase to på Evjemoen. Kandidatene utsettes for fysiske tester som lag, for å finne egnede ledere som tenker på laget og har omsorg for hverandre. De utfordres på diveres tester under fase to, slik at selektørene kan sitte igjen med de beste lederne. Her ser vi kandidater i båreløypa der de må som lag frakte en tenkt såret pasient. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Problemstillingen ble tatt opp til en prinsippiell avklaring etter at muslimske rekrutter ved rekruttskolen på Madla vegret seg mot å ta på medsoldater av motsatt kjønn under en utøvelse av førsthjelpsdrill, melder Forsvarets forum. 
Tidligere har problemet blitt løst ved samtaler med den enkelte, men nå ba vi sentrale myndigheter om en prinsippiell avklaring, sier nestkommanderende ved KNM Harald Haarfagre – kommandørkaptein Trygve Jensen.

Spørsmålet om plikt til å være med på fysisk undersøkelse av det annet kjønn ble sendt via feltprosten/feltimamen til Forsvarsstaben. Alle har kommet til at fysisk kontakt ikke kan være noe problem så lenge det er snakk om opplæring i å redde liv.

Forsvarsstaben støtter synet om at alle soldater må ha fullverdig utdanning, også på sanitet:

– Det er uansett viktig å møte soldatene på en god måte og svare godt på spørsmålene de har. sier oberstløytnant Lena Kvarving, som jobber med likestilling og mangfolk i Forsvarsstaben.

– Er det imidlertid noen som ser at verneplikten og dens innhold går på tvers av egen overbevisning, bør dette avklares før oppstart.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]