Danish authorities say two people have been arrested under the country's anti-terror laws, as Copenhagen Police Chief Jorgen Skov, left, and Police Intelligence operating director Flemming Dreyer, give a media briefing Thursday Sept. 21. 2017, in Copenhagen, Denmark. Danish authorities say a man and a woman have been arrested, suspected of attempting to commit terror abroad by purchasing and shipping "items" from Denmark to the Islamic State group in Syria and Iraq "to be used in combat." (Jens Dresling/Ritzau Foto via AP)
annonse

Politiets etterretningstjeneste (PET) og Københavnspolitiet orienterte i dag om anholdelsen av to personer av utenlandsk opprinnelse som er siktet for terrorisme, melder Ekstrabladet i dag.


(Skjermdump fra Twitter)

Kvinnen og mannen er siktet for å ha kjøpt og fraktet droneutstyr fra Danmark til IS i Syria og Irak. I følge politiet var disse ment brukt til kamphandlinger.

annonse

 

PET og Københavspolitiet har etterforsket saken i lengre tid, og de to anholdte vil bli avhørte på fredag.

– Vi konstanterer at det er personer her i Danmark som støtter organisasjoner som Islamsk stat, og vi har lykkes med å avdekke både avsendere og mottakere av dette utstyret, sa operativ sjef i PET, Flemming Drejer.

Selv om utstyret er rettet mot aktiviteter i Islamsk stat er det likevel en forbrytelse mot den danske terrorlovgivningen, i følge Drejer.

 

 

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]