fotografiet tatt 16. mars 2010 tegner den danske tegneserieskaperen Kurt Westergaard en illustrasjon for avisen Jyllands-Posten i Viby. AFP FOTO / SCANPIX / HENNING BAGGER
annonse
annonse

Museet Skovgaard i Viborg, Danmark, åpner en utstilling om blasfemi på fredag, men uten den berømte Muhammedkarikaturen til Kurt Westergaard, melder Berlingske i dag.

Dette har fått Kurt Westergaard til å finne en annen løsning: Han ønsker å avlevere et blankt papir med initialene “KW” nederst til høyre. Kurt Westergaard er en av tegnerne bak Jyllands-Postens skildringer av Muhammed, som for 11 år siden skapte avisforsider over hele verden og skapte en diplomatisk krise, førte til boikott av Danmark, en rekke angrep på danske ambassader og en vedvarende terrortrussel mot landet.

Kurt Westergaard ble senere forsøkt drept med øks av en islamist i sitt eget hjem. Angriperen ble dømt for terror i etterkant av angrepet.

annonse

Det blanke arket skal symbolisere det man kan vise, sier Westergaard:
– Det vil gi noen kraftige assosiasjoner til et av ikonene for ytringsfriheten.

Museumsleder Anne-Mette Willumsenn ved Skovgaardmuseet mener at de ikke bedriver selvsensur, men innrømmer at de har hatt museets sikkerhet med i overveielsen.
Museumsledelsen overveier nå om de skal utstille det blanke arket eller ikke.

Den danske utlendings-, integrerings- og boligministeren Inger Støjberg kommenterte saken på sin Facebookside tidligere i dag:

annonse

(Skjermdump fra Facebook)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon