Blasfemiutstillingen “Billedstorm” vil ikke vise Muhammedkarikatur

Kurt Westergaard SCANPIX/ HENNING BAGGER

Museet Skovgaard i Viborg, Danmark, åpner en utstilling om blasfemi på fredag, men uten den berømte Muhammedkarikaturen til Kurt Westergaard, melder Berlingske i dag.

Dette har fått Kurt Westergaard til å finne en annen løsning: Han ønsker å avlevere et blankt papir med initialene “KW” nederst til høyre. Kurt Westergaard er en av tegnerne bak Jyllands-Postens skildringer av Muhammed, som for 11 år siden skapte avisforsider over hele verden og skapte en diplomatisk krise, førte til boikott av Danmark, en rekke angrep på danske ambassader og en vedvarende terrortrussel mot landet.

Kurt Westergaard ble senere forsøkt drept med øks av en islamist i sitt eget hjem. Angriperen ble dømt for terror i etterkant av angrepet.

Det blanke arket skal symbolisere det man kan vise, sier Westergaard:
– Det vil gi noen kraftige assosiasjoner til et av ikonene for ytringsfriheten.

Museumsleder Anne-Mette Willumsenn ved Skovgaardmuseet mener at de ikke bedriver selvsensur, men innrømmer at de har hatt museets sikkerhet med i overveielsen.
Museumsledelsen overveier nå om de skal utstille det blanke arket eller ikke.

Den danske utlendings-, integrerings- og boligministeren Inger Støjberg kommenterte saken på sin Facebookside tidligere i dag:

(Skjermdump fra Facebook)

ANNONSE:


Publisert: sep 27, 2017 @ 10:25 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Elisabeth Sjølie

Nyhetsredaktør