(FILES) In this photograph taken on March 16, 2010 Danish cartoonist Kurt Westergaard draws an illustration for the Jyllands-Posten newspaper in Viby. Danish cartoonist Kurt Westergaard on February 3, 2011 hailed the guilty verdict handed to a Somali man who broke into his home last year and attacked him with an axe."This is a reasonable and just ruling," Westergaard, who did not attend the court reading of the verdict Thursday, told AFP in a telephone interview. AFP PHOTO/ SCANPIX/ HENNING BAGGER **DENMARK OUT***
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Museet Skovgaard i Viborg, Danmark, åpner en utstilling om blasfemi på fredag, men uten den berømte Muhammedkarikaturen til Kurt Westergaard, melder Berlingske i dag.

Dette har fått Kurt Westergaard til å finne en annen løsning: Han ønsker å avlevere et blankt papir med initialene “KW” nederst til høyre. Kurt Westergaard er en av tegnerne bak Jyllands-Postens skildringer av Muhammed, som for 11 år siden skapte avisforsider over hele verden og skapte en diplomatisk krise, førte til boikott av Danmark, en rekke angrep på danske ambassader og en vedvarende terrortrussel mot landet.

Kurt Westergaard ble senere forsøkt drept med øks av en islamist i sitt eget hjem. Angriperen ble dømt for terror i etterkant av angrepet.

Det blanke arket skal symbolisere det man kan vise, sier Westergaard:
– Det vil gi noen kraftige assosiasjoner til et av ikonene for ytringsfriheten.

Museumsleder Anne-Mette Willumsenn ved Skovgaardmuseet mener at de ikke bedriver selvsensur, men innrømmer at de har hatt museets sikkerhet med i overveielsen.
Museumsledelsen overveier nå om de skal utstille det blanke arket eller ikke.

Den danske utlendings-, integrerings- og boligministeren Inger Støjberg kommenterte saken på sin Facebookside tidligere i dag:

(Skjermdump fra Facebook)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]