Defense Secretary Jim Mattis listens to a question about Russia from the media at the Pentagon, Thursday, Sept. 21, 2017, in Washington. Senior American and Russian military leaders met for an unprecedented, face-to-face session somewhere in the Middle East this week to discuss the growing tensions in the competing battles to retake one of the remaining Islamic State strongholds in Syria. (AP Photo/Alex Brandon)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De tok kom begge til Kabul onsdag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Mattis er den første fra Trumps regjering som besøker Afghanistan siden amerikanerne varslet at de ville holde sine styrker i det krigsherjede landet på ubestemt tid.

Det uanmeldte toppbesøket kommer samtidig som afghanske sikkerhetsstyrker sliter med å slå tilbake angrep fra Taliban, som har vært på offensiven siden tilbaketrekningen av NATO-ledede styrker i slutten av 2014.

Taliban har lovet å gjøre Afghanistan til en kirkegård for utenlandske styrker, og har utført brutale angrep for å opprettholde kontroll over store områder av landet.

Amerikanske generaler har i flere måneder betegnet situasjonen i Afghanistan som helt fastlåst, til tross for mange års støtte til afghanske samarbeidspartnere, fortsatt hjelp fra NATO ogamerikanske utgifter til kamper og gjenoppbygging på over 1.000 milliarder dollar.

Krigen har pågått i 16 år neste måned, og er USAs hittil lengste konflikt.

NTB-AFP

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]