Oslo 19910816 Første skoledag,- Barn med ransler på vei til skolen. Her stående utenfor skolebygningen. Foto: Terje Bendiksby / NTB / Scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dansk Folkeparti ønsker å forby private donasjoner til friskoler. Skolepolitisk talsperson i partiet sier at grunnen for forslaget er at de ønsker å unngå at muslimske friskoler kan finansieres av ekstreme muslimske organisasjoner, for eksempel fra Saudi-Arabia. Dette melder den danske avisen Berlingske.

Berlingske har i løpet av de siste månedene foretatt en granskning, der det har fremkommet opplysninger om at en rekke av de muslimske friskolene har mottatt støtte i millionklassen fra Islamic Development Bank, som har base i Saudi-Arabia.

-Vi foreslår at det innføres et totalforbud mot private donasjoner til friskoler. Spørsmålet er om vi overhodet skal tillate donasjoner, når staten finansierer tre fjerdeler av skolenes utgifter og foreldrene betaler resten. Mitt svar er: Nei, det skal vi ikke, sier skolepolitisk talsperson Alex Ahrendtsen (DF).

Forslaget blir presentert i kjølvannet av at en muslimsk friskole måtte stenge, som en konsekvens av at statsstøtten til skolen ble droppet. Ahrendtsen fremholder at det er positivt at muslimske friskoler stenges, men at det er viktig å hindre private donasjoner til friskolene, slik at skolene som mister statsstøtten ikke får mulighet til å motta støtte fra Saudi-Arabia eller fra muslimske organisasjoner.

Formannen i Dansk Friskoleforening, Peter Bendix, mener forslaget vil være katastrofalt for danske friskoler.

-Dersom forslaget var lov, ville mange av våre friskoler aldri ha blitt til noe, fordi lokale ildsjeler ikke kunne ha støttet opp om prosjektet økonomisk, sier Peter Bendix til Berlingske.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]