Khabul, Afghanistan 20141107. Generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, møtte NATO-soldater i Camp Arena i Herat fredag. Foto: Anne M. Vestbakke /NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

USA vil be sine NATO-allierte om å sende ytterligere 1.000 soldater til Afghanistan.

Rundt 3.000 amerikanske soldater er i disse dager på vei til Afghanistan, som et ledd i president Donald Trumps nye strategi for å nedkjempe opprørsgrupper i landet.

USA har fra før drøyt 11.000 soldater i Afghanistan, der Taliban står sterkere enn på lenge og den ytterliggående islamistgruppa IS også er på frammarsj.

Amerikanerne har også gjort det klart at de mener NATO må bidra mer, og landets ferske NATO-ambassadør Kay Bailey Hutchison opplyste torsdag at USA vil be sine allierte om å bidra med rundt 1.000 flere soldater.

USAs allierte har i dag rundt 5.000 soldater i landet, og rundt 50 av dem er norske. Norge lovet nylig å sende ytterligere ti soldater til Afghanistan, som et svar på oppfordringen fra NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

Kritiske røster stiller spørsmål ved Trumps nye strategi og viser blant annet til at USA og deres allierte på det meste hadde over 100.000 soldater i Afghanistan, uten at Taliban ble nedkjempet av den grunn.

NTB-AFP
(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]