Khabul, Afghanistan 20141107. Generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, møtte NATO-soldater i Camp Arena i Herat fredag. Foto: Anne M. Vestbakke /NTB scanpix
annonse
annonse

USA vil be sine NATO-allierte om å sende ytterligere 1.000 soldater til Afghanistan.

Rundt 3.000 amerikanske soldater er i disse dager på vei til Afghanistan, som et ledd i president Donald Trumps nye strategi for å nedkjempe opprørsgrupper i landet.

USA har fra før drøyt 11.000 soldater i Afghanistan, der Taliban står sterkere enn på lenge og den ytterliggående islamistgruppa IS også er på frammarsj.

annonse

Amerikanerne har også gjort det klart at de mener NATO må bidra mer, og landets ferske NATO-ambassadør Kay Bailey Hutchison opplyste torsdag at USA vil be sine allierte om å bidra med rundt 1.000 flere soldater.

USAs allierte har i dag rundt 5.000 soldater i landet, og rundt 50 av dem er norske. Norge lovet nylig å sende ytterligere ti soldater til Afghanistan, som et svar på oppfordringen fra NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

Kritiske røster stiller spørsmål ved Trumps nye strategi og viser blant annet til at USA og deres allierte på det meste hadde over 100.000 soldater i Afghanistan, uten at Taliban ble nedkjempet av den grunn.

annonse

NTB-AFP
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon