Danmark innfører burkaforbud

REUTERS/Osman Orsal

Dansk Folkeparti har foreslått et forbud mot ansiktsdekkende plagg. Nå har også regjeringspartiet Venstre offentliggjort at de vil støtte et slikt forbud. Dette melder VG.

-Man skal ikke kunne skjule seg i det offentlige rom, sier partiets politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen.

Men ikke alle i statsministerens parti er like begeistret for forslaget.

-Det gjør vondt helt inn i min liberale sjel, fordi det rører grunnleggende ved hva vi skal lovregulere i det danske samfunn. Og jeg tror simpelthen ikke på at vi kan forby os ut av disse problemstillingene, sier Eva Kjer Hansen, tidligere miljø- og matvareminister og Venstrepolitiker til den danske Berlingske.

Det er ventet at et stort flertall i Folketinget, inkludert representanter fra opposisjonspartiet Socialdemokraterne vil stemme for forslaget, som i Danmark populært kalles burkaforbudet


Publisert: okt 6, 2017 @ 6:04 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.