København, Danmark 20170824. Søking etter restene av Kim Wall ved Søvang og Dragør Havn på Amager torsdag. Mandag ble torsoen av et kvinnelik funnet, og dette ble senere bekreftet å være den savnede journalisten Kim Wall, som var ombord på ubåten Nautilus sammen med Peter Madsen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Danmark / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dansk politi bekrefter å ha funnet journalisten Kim Walls hode og bein. Armene er fortsatt ikke funnet, ble det opplyst på en pressekonferanse lørdag.

– Vi har funnet hodet og to bein. Det betyr samtidig at vi ikke har funnet armene, sier Jens Møller Jensen, visepolitiinspektør ved politiet i København, på en pressekonferanse lørdag formiddag.

Funnet er gjort av dykkere torsdag og fredag. Kroppsdelene lå i en pose. Dykkerne har også funnet en pose med Kim Walls klær og en kniv. Posene var fylt med metalldeler for å holdes nede.

– Det sitter to strips på hvert bein, og på hvert av de to beina sitter det flere metallstykker. Hodet ligger i en pose og i samme pose ligger det også flere metallbiter, sa Møller Jensen.

Politiet opplyser at funnet av de tre kroppsdelene er identifisert og at man derfor kan bekrefte at det er Kim Walls levninger.

– Det er ikke fastslått noen dødsårsak ut fra funnene. Det er ikke tegn til skader på kraniet, sa visepolitiinspektøren.

– Det er funnet mindre skader på likdelene, men ikke større skader, opplyste han videre.

Politiet skal nå undersøke om det er atskillelsen av hode og kropp som kan være selve dødsårsaken, fortalte han.

Journalisten Kim Wall forsvant 10. august da hun var på reportasjetur med den danske oppfinneren Peter Madsen i hans hjemmebygde ubåt. Dagen etter ble ubåten funnet i Køge Bugt mens den var i ferd med å synke. Halvannen uke senere ble kroppen til Wall funnet i sjøen, men armer, bein og hode var fjernet.

Peter Madsen ble pågrepet og er varetektsfengslet, siktet for drap.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]