annonse
annonse

Jeg har tidligere nevnt at under en debatt i Oslo med Hege Storhaug tilstede var det tungt bevæpnet politi på plass, gjestene måtte gå igjennom en omfattende sikkerhetskontroll og vi fikk kun øl i plastglass.

Hege Storhaug bor på hemmelig adresse og politiet vurderer kontinuerlig hennes beskyttelsesbehov. Men hvordan har hun endt opp sånn – er det noe hun har gjort eller sagt som tilsier at hun skal leve slik? Hva er feil i hennes diagnose? Det har blitt mye oppstyr, men for hva? Er det noen som bevisst har tatt ting ut av kontekst og forvrengt utsagn eller utelatt detaljer som ville nyansert det bildet som har blitt tegnet av Hege Storhaug?

Antirasistisk Senter er alltid aktive med å stemple folk som islamofobiske og rasistiske. ARS har demonisering som levebrød. De tar ingen hensyn til enkeltskjebner i forfølgelsen av sine økonomiske og personlige mål. Mot Hege Storhaug dreier ARS kampanje seg om penger og det å fjerne en konkurrent om offentlige penger.

annonse

 

Truslene mot liv og helse

Hege Storhaug er truet på livet. Hun har blitt fysisk angrepet i sitt eget hjem. Hege Storhaug er fritt vilt og «lyst fredløs». Det skyldes ikke minst demoniseringen fra de såkalte antirasistene. Dessverre finnes det mennesker som kan la seg inspirere av slikt. Hvis en bannlyses, så øker trusselbildet. Det ble både Theo van Gogh og Pim Fortuyn offer for. De er døde nå.

annonse

Hadde kritikere ført en saklig debatt, så ville hun aldri ha vært så truet. Men med oppviglerens retorikk har mange fremmet det inntrykk at hun fornedrer muslimer og skjender det de holder hellig. Religion er følelser og gjentar man en løgn mange nok ganger, så blir den også sannhet for noen.

 

Det er etter hvert mange som er truet i Europa

Kunstprofessor Lars Vilks var i Oslo for å holde et foredrag om den provoserende kunstneren Dan Park, og Antirasistisk Senter demonstrerte utenfor. «Dersom Vilks foredrag kun handlet om prinsipielle sider ved ytringsfriheten, ville vi ikke demonstrert. Men etter det vi kjenner til, er foredraget hans et direkte forsvar for Dan Park og hans nazistiske propaganda,» sa Rune Berglund Steen.

Foredraget ligger her og en kan med god grunn stille spørsmål ved utsagnet. For hva kjenner Antirasistisk Senter til av kunst? Ser de bare på innhold, ikke form – kunst kan vise en sak og antyde noe annet. Karikaturer kan være smakløse for å få frem en reaksjon. Skal Antirasistisk Senter sensurere fordi de føler seg provosert?

«De har vel egentlig gått i hans felle, for hans mål er jo å angripe det politisk korrekte og den dobbeltmoralen det fører med seg. Han lager satire av antirasismen gjennom å fremstille seg selv som politisk ukorrekt,» sa Vilks.

Kunst tar pulsen på tiden og fanger opp understrømningene. Dan Park er svensk og mange svensker er frustrert av multikultur, men de blir sjelden hørt. Og de som åpner munnen blir stemplet. Ingen våger å si at keiseren ikke har klær. Det er et kollektivt idioti, slik som på fotballkamp, for reiser de foran seg, så må de bak også gjøre det. Dette bringer Dan Park inn i sin kunst.

Han er drøy  og en lar seg sjokkere. Han setter opp kontraster slik at man får en stygg latter eller at tankene går mot ønsket sted. En kan forstå at Antirasistisk Senter vil sensurere, kunsten går dem i næringa og ufarliggjør antirasismens brodd.

annonse

Rett etter at Antirasistisk Senter ville jage Lars Vilks fra Oslo prøvde noen å drepe han i København. Det var et arrangement på Krudtønden. Men han lever også under politibeskyttelse. Dan Park satt ved siden av Lars Vilks og beskrev etterpå:

«Plutselig hørte vi en mengde skudd, alle ble dødsbleke, de satt der med utstående øyne. Ingen sa noe, tiden sto stille, men brått gikk døra opp og forskremte mennesker stivnet. Heldigvis var det livvaktene til Lars Vilks.»

En mann ble drep og tre politimenn såret. De fikk jagd terroristen, men da løp han ned til synagoge og drepte et menneske der. Antirasistisk senter toet sine hender og sa med blunkende øyne: «Vi har ikke bidratt til å øke trusselnivået.»

Hvor lenge skal skattebetalerne betale for organisasjoner som ved sine demoniseringer setter menneskers liv i fare? Det er på tide regjeringen vurderer statsstøtten til Antirasistisk Senter på nytt.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon