Oslo 20171012. Finansminister Siv Jensen (Frp) på vei ut fra hjemmet sitt tidlig torsdag morgen. Jensen legger frem regjeringens forslag til statsbudsjettet 2018 for Stortinget klokken 10. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringen kommer med gode nyheter i statsbudsjettet for 2018, sa finansminister Siv Jensen da hun møtte pressen tidlig torsdag morgen.

– Jeg gleder meg til å legge fram statsbudsjettet for 2018. Det er egentlig gode nyheter vi kommer med, for nå har pilene snudd. Nå går ledigheten ned, veksten i økonomien går opp, og flere kommer i arbeid, sa Jensen da hun møtte pressen utenfor hjemmet sitt i Oslo tidlig tirsdag morgen.

Finansministeren ville ikke si noe om hvor mange oljemilliarder regjeringen legger opp til å bruke neste år.

annonse

– Det får dere vite når tallene blir presentert klokka 8, men dette er et budsjett som er veldig godt tilpasset en ny virkelighet. Nå har vi vært gjennom noen veldig krevende år, der mange har mistet jobben. Nå har de pilene snudd. Det skapes det mange flere arbeidsplasser over hele landet, og det er veldig gode nyheter, sa Jensen.

På spørsmål om Jensen har med noe til Kristelig Folkeparti (KrF) «i kofferten», svarte finansministeren at en regjering alltid tenker på samarbeidspartnerne sine når et budsjett blir laget.

– Selv om det alltid er enda viktigere å tenke på hva som er best for landet, sa Jensen. Hun mener sjansene for å få flertall i Stortinget for budsjettet er gode.

annonse

Nøkkeltallene i statsbudsjettet legges fram klokka 8, mens regjeringen presenterer sitt forslag til budsjett for Stortinget klokka 10.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon