Oslo 20171012. Finansminister Siv Jensen (Frp) på vei ut fra hjemmet sitt tidlig torsdag morgen. Jensen legger frem regjeringens forslag til statsbudsjettet 2018 for Stortinget klokken 10. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Regjeringen kommer med gode nyheter i statsbudsjettet for 2018, sa finansminister Siv Jensen da hun møtte pressen tidlig torsdag morgen.

– Jeg gleder meg til å legge fram statsbudsjettet for 2018. Det er egentlig gode nyheter vi kommer med, for nå har pilene snudd. Nå går ledigheten ned, veksten i økonomien går opp, og flere kommer i arbeid, sa Jensen da hun møtte pressen utenfor hjemmet sitt i Oslo tidlig tirsdag morgen.

Finansministeren ville ikke si noe om hvor mange oljemilliarder regjeringen legger opp til å bruke neste år.

– Det får dere vite når tallene blir presentert klokka 8, men dette er et budsjett som er veldig godt tilpasset en ny virkelighet. Nå har vi vært gjennom noen veldig krevende år, der mange har mistet jobben. Nå har de pilene snudd. Det skapes det mange flere arbeidsplasser over hele landet, og det er veldig gode nyheter, sa Jensen.

På spørsmål om Jensen har med noe til Kristelig Folkeparti (KrF) «i kofferten», svarte finansministeren at en regjering alltid tenker på samarbeidspartnerne sine når et budsjett blir laget.

– Selv om det alltid er enda viktigere å tenke på hva som er best for landet, sa Jensen. Hun mener sjansene for å få flertall i Stortinget for budsjettet er gode.

Nøkkeltallene i statsbudsjettet legges fram klokka 8, mens regjeringen presenterer sitt forslag til budsjett for Stortinget klokka 10.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]