Kjempegresskar på nesten 500 kilo dyrket fram i Danmark

Et gigantisk gresskar på nesten et halvt tonn gikk av med seieren i danmarksmesterskapet i kjempegresskar 2017. 

Den stolte gresskardyrkeren Jørgen Øllegaard Jensen gikk av med seieren med sitt 485,4 kilo tunge kjempegresskar.

Han ser med det ut til å sette ny dansk rekord i klassen for kjempegresskar.

– Oppskriften er min hemmelighet, men jeg røper gjerne at kumøkk og store mengder flytende gjødsel har fungert ganske bra på mitt gresskar, sier Jensen.

Årets utgave av mesterskapet den tiende i rekken. Jensen tok en klar seier over det 236,8 kilo tunge gresskaret på andreplass.

Selv om han kan skilte med seier i det danske mesterskapet som gikk av stabelen i Tivoli i København lørdag, er det fortsatt et stykke igjen til verdensrekorden.

Ifølge Guinness rekordbok er det belgiske Mathias Willemijns som har den rekorden, med et kjempegresskar på 1.190 kilo i oktober i fjor.

(©NTB)


Publisert: okt 14, 2017 @ 3:04 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.