FILE PHOTO: U.S soldier patrols near town of Walli Was in Paktika province near border with Pakistan November 6, 2012. REUTERS/Goran Tomasevic/File Photo

Minst 30 afghanske politimenn er drept i flere samordnede angrep øst i landet, opplyser lokale tjenestemenn. Taliban-opprørere skal stå bak.

Samtidig er det meldt om angrep mot politifolk både sør og vest i landet. Taliban hevder å stå bak alle angrepene.

Innenriksdepartementet i Kabul har opplyst at en politiskole i den østlige Paktia-provinsen ble angrepet tirsdag morgen. Angrepet begynte med at en bilbombe eksploderte utenfor skolen. Deretter gikk væpnede menn til angrep. Politiskolen ligger i provinshovedstaden Gardez.

I Andar-distriktet i Ghazni-provinsen sør i landet har væpnede menn også stormet en politibygning. Også her begynte angrepet med en bilbombe. Minst sju politimenn er drept, opplyser provinsens politisjef, Mohammad Zaman.

Angrepet førte til en flere timer lang skuddveksling før angriperne ble slått tilbake. Ifølge Zaman ble bygningen ødelagt.

I Farah-provinsen vest i landet er tre politimenn samtidig drept i et angrep mot en regjeringsbygning i Shibkho-distriktet, opplyser den lokale politisjefen Abdul Maruf Fulad.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]