Abida Akhtar på vei inn i politikken – går inn i FrP

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Forfatter, skribent og tidligere aktivist, Abida Akhtar, er på vei inn i politikken. Akhtar har familiebakgrunn fra Peshawar i Pakistan og har i omtrent 20 år drevet med aktivisme mot æreskultur og sosial kontroll. I forrige uke var hun nominert til Plans Jentepris for sin utrettelige innsats mot æreskultur og tvangsekteskap. Hun begynte sin fartstid som aktivist med et prosjekt for frafalne muslimer og har jobbet med flyktninger for Kirkens Bymisjon. Hun har dessuten skrevet barnebøker som også tar for seg temaer knyttet til rasisme. Nå er hun klar for nye utfordringer, denne gangen i politikken.

Valget av parti er gjerne en stor utfordring for den som vil inn i politikken. Man er aldri helt enig med et parti om alt og man må være villig til å kompromisse på egne overbevisninger. Akhtar forteller Resett at hennes valg har falt på Fremskrittspartiet, etter mange års vurdering.

-Jeg har tenkt lenge på det å gå inn i politikken, kanskje så mye som 10 år. Jeg har fulgt politikken lenge, med tanke på mitt engasjement mot æreskulturen. Jeg ser at de andre partiene har en berøringsangst i disse sakene. FrP har tatt opp denne problematikken, dermed har jeg fått bekreftelse på at det er FrP jeg støtter, sier Akhtar til Resett.

Bekymret for fremtiden

Akhtar utrykker bekymring for hvordan livet i Norge vil kunne bli når hennes etterkommere skal vokse opp her.

– Jeg har jo tre barn. Hvordan skal det bli når de får barn med den utviklingen vi ser nå? Jeg ønsker ikke at de skal måtte vokse opp i et Norge med mer kriminalitet og der politikken ikke makter å ta opp problemer knyttet til ære. Jeg er dessuten bekymret for at det vil bli mer terror. Vi bor i et land som skal være trygt, man skal ikke måtte bekymre seg for skyting og terror når man beveger seg ute. Min far kom som arbeidsinnvandrer til Norge og jeg har jo vært på besøk i hjemlandet og sett hvordan de lever der. Til og med min mor sier jo at hun ikke ønsker at den elendigheten skal komme etter oss. Vi vil føle at vi bor i Norge, sier Akhtar.

– Noen tenker vel at FrP er en gjeng med rasister, men det er jeg ikke enig i. Jeg opplever at FrP kjemper for frihet og demokrati, sier Akhtar og peker på at det muligens er noen som stusser over at hun som minoritetsperson blir politisk aktiv i FrP.

– Det er først og fremst terror og kriminalitet som bekymrer meg, men jeg tror også det er viktig å komme videre i debatten om ære, derfor må vi nå snakke mer om æresdrap også. Det må det være åpenhet rundt det at når æresrelaterte hendelser forekommer så er det nettopp ære som ligger til grunn.

Akhtar sier hun er bekymret for utviklingen i enkelte områder på Oslos ytre østkant.

– Jeg måtte flytte barna mine fra Holmlia. Den gangen var det ikke noe skyting eller slike ting, men det har forverret seg. Utviklingen på Stovner er også veldig bekymringsverdig. Da tenker jeg på fremtiden, hvordan det blir når etterkommerne mine vokser opp. Skal det bli sånn at vi må passe på hvilke skoler barna våre skal begynne på, fordi stadig flere av skolene våre preges av vold og uro? FrP er veldig tydelige på disse områdene.

Tåkeprat

Akhtar kritiserer de øvrige politiske partiene for å ikke være tydelige nok i spørsmål som kan sette noen innvandrere i et negativt lys, samtidig presiserer hun at hun ikke bærer på noe hat mot muslimer.

– Andre politikere er opptatte av å ha respekt og å snakke positivt om innvandrere, men de er ute av stand til å diskutere de problematiske sidene ved en del innvandreres kultur. Jeg er på ingen måte en muslimhater, jeg har muslimer i familien og jeg syns man skal få tro hva man vil. Men jeg er opptatt av å få bukt med æreskulturen, sier hun.

Hun forteller videre om sin tolerante, muslimske familie og mener eldre innvandrere får et stadig bedre forhold til FrP.

– Jeg har muslimske foreldre som støtter meg i mitt valg av FrP, og de er også enige i at Norge må bevare sin frihet. Eldre innvandrere begynner å få opp øynene for FrP. Selv er jeg ikke muslim, mine foreldre har ingen problemer med det. I vår familie har vi religionsfrihet, men æreskulturen, den slipper vi ikke inn. Dette er verdier jeg vil overføre til mine barn. Vi har en åpenhet rundt disse tingene og mine foreldre er flinke til å snakke åpent om unges utvikling og frihet til å velge sin egen vei.

Akhtar forteller at hun er ferdig med å kjempe mot æreskultur, at hun vil fortsette som forfatter og politiker og drive med ting som ikke har med æreskultur å gjøre.

– Jeg møtte dessuten Sylvi Listhaug for noen dager siden. Hun tok meg i hånden og ønsket meg velkommen i FrP, avslutter Akhtar.

(Shurika Hansen, Sylvi Listhaug og Abida Akhtar møttes nylig. Foto: Privat)

 


Publisert: Oct 21, 2017 @ 11:19 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • haugianer

  Abida nevner ikke selve grogrunnen for angrepet på norsk samfunnslegeme,,,Trenger jeg utdype??

 • Reidar S

  Blir en vond sak for diverse organisasjoner. Alternativer til rasisme – noen?

  • Stian Guttormsen

   Neida, den regrederte venstreside klarer fortsatt å få seg til å bruke rasistbegrepet. Helt tullete er de blitt der på ytre venstre.
   Venstresiden har nemlig gått “all in” med denne identitetspolitikken sin.

   Innvandrere mener sånn og sånn. Fordi de er stakkarslige, uvitende innvandrere som bare trenger en klem og ikke tåler kritikk. (Ikke rent lite rasistisk altså)

   Samer mener sånn og sånn. Fordi de er undertrykte samer og har en naturlig rett til å la reinen sin beite i hagen din (selv om flesteparten bor i Oslo og sikkert nok har andre politiske kjepphester også).

   Homser mener sånn og sånn. Fordi de er homser. (Og fordi de er homser er de også helt enige med lesbiske og transseksuelle – som om det å tenne seksuelt på menn er det samme som å ønske at man var et annet kjønn selv eller å ønske å definere seg som “Hen”)

   Kvinner mener sånn og sånn. Fordi de er undertrykte kvinner og lønnstapere (Jeg tjener forresten akkurat det samme som mine kvinnelige kolleger grunnet tariff, lønnsforhandlinger, lovverk som nekter meg et “mannstillegg” og slikt).

   Hvite menn mener sånn og sånn. Fordi de er rasistiske, mannsjåvinistiske, priviligerte hvite menn.

   Hvis noen faktisk mener noe annet enn de skal i følge venstresiden så har de klikka fullstendig og er antagelig utilregnelige og vet ikke sitt eget beste.
   Abida Akhtar er både kvinne og har innvandrerbakgrunn men velger seg FrP. Venstresiden kommer til å sette henne i gapestokk for å forsøke å jage henne tilbake til flokken(e) hun i følge dem tilhører for hun er virkelig på vilspor.

   Men hvite menn som er enig med venstresiden… De er gode, opplyste, snille engler det er håp for. Det er nesten så vi her snakker om homo sapiens v2.0.

 • LasseRon

  En kvinnelig mørkhudet Frper? Hvilke svertemidler skal ekstremvenstre bruke mot henne tro?
  Ellers må jeg si at jeg blir oppriktig glad og optimistisk av å se at det finnes mennesker som henne! Stå på!

  • Ante_Bergan

   Islamofob, selvsagt.

   Se på Ayan Hirshi Ali. Hun går jo ikke akkurat i fred for venstre-liberalernes skjellsord.

 • IdiAlpine

  FrP er et førstevalg blant mange integrerte innvandrere jeg kjenner. De vet hvor skoen trykker og har følt galskapen på kroppen. De har tross alt flyktet fra de vi ukritisk slipper inn i landet. Dette er velgere FrP bør rette seg mot i tillegg til APs virkelige arbeiderklasse som ikke vet bedre.

  • Harald

   Det er snart på tide at FrP tar ett oppgjør med sitt forhold til EØS og Schengen og at de i tillegg kaster sine globalistsympatier på dynga. Gjør de det vil FrP innen neste valg være Norges største parti. Så Siv – hello !!!???

   • LasseRon

    FrP er egentlig to partier i ett. En liberal kapitalistisk fløy, og en nasjonal konservativ. Jensen, Anundsen, Solvik-Olsen på en side, og Listhaug og Gjedda på andre siden.
    Vi har allerede to bedriftsvennlige kapitalistiske partier i Norge(Høyre og Venstre), det vi trenger er vår utgave av Sverigedemokraterna.

    • Gamleoslo

     SD er nærmere SV . Svenskene er desperate.

    • Orsen330

     Hør, hør..

 • Ten4

  På vegne av oss hverdagsrasister og “sinte hvite menn”: Kudos! Det trengs sånne som deg som også kan parkere sånne som Lysbakken, NOAS og ARS.
  Du tok henne i hånden. Det gjorde ikke han i islamnet. Han var hevet langt over minister Listhaug.
  Politikerne må bekjempe folk med sånne holdninger og den ukulturen som dyrkes frem med andre politikeres velsignelse.

 • Harald

  Et godt valg Abida. Ønsker deg all mulig lykke og hell. FrP vil ta deg godt imot.

 • Marianne Herstad Drummond

  Jeg var så heldig at jeg kunne plukke markjordbær på veien til stranden på 70-tallet uten å forholde meg til muslimer og deres krav. Det var jo bare et eventyr av noe helt fremmed da jeg satt i armkroken til pappa å så “Lords of Arabia” på Tv. Helt utrolig at det nå er muslimer som får lov til å bestemme over mitt liv, her i mitt lille land, kalt Norge!

 • Leif Arne Stople

  Flott! Viktig å vise at det ikke bare finnes hatets og undertrykkelsens Islam.

 • Tom

  Hvorfor gikk hun ikke til Ap eller Sv? Er hun en rasistisk rasist?

 • Terje Skappel

  Ho ho, dette må svi skikkelig hos skjeggapene…

  (skjeggape = raddis)

 • Jon H

  Bra at vi får en som Abida Akhtar inn i politikken. Vi trenger et mangfold av politikere, med mange ulike typer bakgrunn, erfaringer og kunnskap. Det er alt for mange broilere uten noen spennvidde i livserfaringene sine som får bestemme fremtiden og utviklingen av dette landet. Men de tror selv de vet og at de har fasitsvar på alt, dessverre. Alle som skal inn i politikken bør ideelt ha variert jobberfaring og en viss spennvidde i ulike typer livserfaringer.

  Demokratiet i Norge lider av alt for mye ensretting, ‘politisk korrekthet’ og vi har generelt et svært venstrevridd journalistisk regime, noe som alle bør være oppmerksomme på, og ikke ta hva MSM-journalistene skriver og mener for god fisk. De støtter i alt for stor grad opp under venstresiden i politikken og meningene og holdningene som typisk råder der. Informasjon og saker vinkles, informasjon som folk burde fått utelates, filtreres vekk, og det er mye tåkelegging, bortforklaringer og avsporinger – og ting som vel kan passe inn under islam-begrepet ‘taqiyya’. Vi liker å innbille oss at massemediene her i landet driver saklig, ærlig, objektiv, nyansert og moralsk og etisk god journalistikk – men det er dessverre ikke helt slik. For å si det sånn: Det er bra at vi har bl.a. Resett, Rights og Document til å begrense ensretting og hjelpe med at vi ikke får et alt for snevert meningsmangfold.

  Det er klart at det kan være vanskelig å velge seg et politisk parti som en vil støtte, enten en vil melde seg inn i et parti, eller bare vil bestemme seg for hvilket parti en vil stemme på. De fleste er vel enig med noe av politikken til alle partiene. Alle partier har gode saker / områder. Men med hensyn til de samfunnsspørsmål som Abida er mest opptatt av, er det forståelig at hun velger FrP. FrP har ikke berøringsangst og -vegring slik de andre partiene i Norge har ang. disse spørsmålene. FrP er det partiet som jobber hardest med å sette på dagsorden og har størst vilje til å løse, stoppe og forebygge problemer knyttet til æreskultur, sosial kontroll og annen ukultur som har fått alt for stort innpass i landet vårt. Det er forståelig at en som Abida – som vet godt hva islamdominerte samfunn innebærer – ikke vil ha utvikling i denne retningen i det som inntil nylig har vært et fredelig, trygt og godt land, men som vi ser har en svært negativ utvikling på en del områder.

  Et annet perspektiv å se det fra, når det gjelder å velge parti: tross all diskusjonen her i Norge om hvor forferdelig ulike partiers politikk er, så vil alle partier med innflytelse i Norge regnes som mer eller mindre venstrevridde sosialister sett med amerikanske øyne.

  For amerikanere som setter seg inn i norsk politikk og debatt, må debatten vi stadig har rundt hvor forferdelig enkelte partiers politikk og saker og ting er her i Norge fortone som dels latterlig og dels uforståelig. Også FrP (som PK-venstreraddisene hater som pesten), vil ha omfordeling, at folk skal være solidariske, betale skatt (om enn mindre enn andre partier) for å foreta slik omfordeling, de vil ha en sterk og omfattende velferdsstat, et godt sosialt sikkerhetsnett, like ytelser til alle, et godt og trygt helsetilbud for alle, god eldreomsorg osv. – vil – sett med de fleste amerikaneres øyne – være omtrent å regne som sosialister. Ikke for å gjøre noe stort nummer av det, eller at det skal ha noe stor betydning for oss hva amerikanere flest måtte mene eller ikke, men bare for å sette spennvidden i norsk politikk i litt perspektiv. FrP er idealpolitisk et liberalistisk parti, men i realpolitikken kan de likevel til tider minne mer om et sosialdemokratisk parti.

  FrP vil ha en strengere innvandringspolitikk enn de fleste andre norske politiske partiene, men ikke strengere enn det som er vanlig praksis i mange europeiske land. Fremtredende FrP-politikere er selv innvandrere (og de får nå ennå en) – det er ikke noe ekstremt med FrPs politikk på dette området – selv om ramadrama-politikere i andre partier liker å prøve å innbille folk dette.

  Vi må slutte å ta så mye hensyn til grylingen og ramaskrikene på venstresiden i politikken. Det er mye tusseskap og grums de bør rydde opp i på venstresiden av den politiske skalaen, selv om de selv har klippetro på at de er så god som Jesus og at de selv har selve fasiten på hvordan samfunnet skal organiseres og styres. Det kan bl.a. bli vel mye av det siste: Voksne folk trenger ikke venstrevridde ‘barnehagetanter’ til å detaljstyre livene sine fra vugge til grav.

 • Johnny Reb

  Det blir vel snar i FrP som i et bystyremøte i Oslo AP.

 • Simen Midtfjord

  Hun må vel regne med sosial utstøtelse og trusler nå?

 • invernes

  Velkommen til FRP, men dessverre Ola dunk tviholder i sosialistiske parti som fremmer sharia.

 • Jan Ivan Christiansen

  Gratulerer med valg av Frp. Lykke til Abida

 • Orsen330

  Dette blir vanskelig Abida. Du må kjempe mot dine egne i tillegg til en gjeng etniske nordmenn med slagside til babord.
  Ingen av dem ønsker deg noe godt.