Minst 30 drept i selvmordsangrep mot moske i Kabul

AFP PHOTO / NOORULLAH SHIRZADA

Minst 30 er drept og 45 såret i et selvmordsangrep mot en sjia-moske vest i Kabul, opplyser den afghanske regjeringen.

– En selvmordsbomber gikk inn i moskeen i politidistrikt 13 i Kabul. Angriperen skjøt mot dem som ba i moskeen, opplyser Mohammad Salim Almas i Kabul-politiet til AFP.

Alimast Momand i det afghanske innenriksdepartementet forteller at angriperen ankom Imam Zaman-moskeen til fots. Ingen gruppe har hittil tatt på seg ansvaret for angrepet.

Flere store angrep

De siste dagene har en rekke voldsomme Taliban-angrep rystet Afghanistan. Minst 135 medlemmer av sikkerhetsstyrkene er drept i angrepene.

Tirsdag ble minst 80 politifolk drept og nær 300 såret i to selvmordsangrep sørøst i landet. Dagen etter ble minst tolv politifolk drept i angrep i provinsene Farah og Balkh.

Torsdag ble 43 soldater også drept i et Taliban-angrep mot en militærbase i Maiwand-distriktet i Kandahar-provinsen.

Vil forhandle

USA vil nå gjøre alt landet kan for å bringe Taliban til forhandlingsbordet i Afghanistan, sa CIA-sjef Mike Pompeo torsdag.

For å lykkes med dette, må pakistanske myndigheter først nekte opprørerne en trygg havn på sin side av grensa, slo CIA-sjefen fast.

Historien har imidlertid vist at man ikke bør ha altfor høye forhåpninger til at Pakistan vil samarbeide i kampen mot radikal, islamistisk terrorisme, la Pompeo til.

NTB-AFP-AP

(©NTB)


Publisert: okt 20, 2017 @ 9:47 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.