Minst 30 drept i selvmordsangrep mot moske i Kabul

AFP PHOTO / NOORULLAH SHIRZADA

Minst 30 er drept og 45 såret i et selvmordsangrep mot en sjia-moske vest i Kabul, opplyser den afghanske regjeringen.

– En selvmordsbomber gikk inn i moskeen i politidistrikt 13 i Kabul. Angriperen skjøt mot dem som ba i moskeen, opplyser Mohammad Salim Almas i Kabul-politiet til AFP.

Alimast Momand i det afghanske innenriksdepartementet forteller at angriperen ankom Imam Zaman-moskeen til fots. Ingen gruppe har hittil tatt på seg ansvaret for angrepet.

Flere store angrep

De siste dagene har en rekke voldsomme Taliban-angrep rystet Afghanistan. Minst 135 medlemmer av sikkerhetsstyrkene er drept i angrepene.

Tirsdag ble minst 80 politifolk drept og nær 300 såret i to selvmordsangrep sørøst i landet. Dagen etter ble minst tolv politifolk drept i angrep i provinsene Farah og Balkh.

Torsdag ble 43 soldater også drept i et Taliban-angrep mot en militærbase i Maiwand-distriktet i Kandahar-provinsen.

Vil forhandle

USA vil nå gjøre alt landet kan for å bringe Taliban til forhandlingsbordet i Afghanistan, sa CIA-sjef Mike Pompeo torsdag.

For å lykkes med dette, må pakistanske myndigheter først nekte opprørerne en trygg havn på sin side av grensa, slo CIA-sjefen fast.

Historien har imidlertid vist at man ikke bør ha altfor høye forhåpninger til at Pakistan vil samarbeide i kampen mot radikal, islamistisk terrorisme, la Pompeo til.

NTB-AFP-AP

(©NTB)


Publisert: Oct 20, 2017 @ 9:47 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • IdiAlpine

    Da er det bare å begynne å poste denne linken på FB-gruppene Urett…, Are og Odin, etc. under tittelen “Selvmords-jøde sprengte moské …”. Eller kanskje ikke – lite jøder som sprenger muslimer om dagen.