Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det amerikanske militæret har drept den notoriske jihadisten Omar Khalid al-Khurasani, lederen av terroristgruppen Jamaat-ul-Ahrar (JuA) i en rekke luftangrep i Afghanistan tidligere denne uken. En talsmann for JuA har bekreftet hans død, så angrepet markerer slutten på en 10 år lang amerikansk menneskejakt på Khurasani.

Khurasani var en av grunnleggerne og en innflytelsesrik leder av jihadist-paraplyorganisasjonen pakistansk Taliban (TTP), og ledet gruppens styrker i provinsen Mohmand i de pakistanske stammeområdene som grenser til Afghanistan. Han var kjent for å være en nær alliert av Al-Qaidas øverste leder – emir Ayman al-Zawahiri.

Jamaat-ul-Ahrar er basert i Pakistans stammeområder og er kjent for å være en farlig faksjon av pakistansk Taliban. JuA splittet fra TTP i august 2014 grunnet en disputt i ledelsen, men de to gruppene ble formelt gjenforent i mars 2015. Siden den tid har JuA operert med en stor grad av autonomi fra TTP. Gruppen har tatt på seg ansvaret for flere terrorangrep i Pakistan, blant annet terroren i Lahore på påskeaften i 2016 som drepte 72 kristne – hovedsakelig kvinner og barn, samt angrepet på det amerikanske konsulatet i Peshawar i 2010.

 

Les videre:

Long War Journal. US kills influential al Qaeda-linked Pakistani Taliban leader in Afghanistan, 19. oktober 2017.

 

 

 

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]