Kjent jihadist drept av det amerikanske flyvåpenet i Afghanistan

Omar Khalid al-Khurasani. REUTERS/Handout/File Photo

Det amerikanske militæret har drept den notoriske jihadisten Omar Khalid al-Khurasani, lederen av terroristgruppen Jamaat-ul-Ahrar (JuA) i en rekke luftangrep i Afghanistan tidligere denne uken. En talsmann for JuA har bekreftet hans død, så angrepet markerer slutten på en 10 år lang amerikansk menneskejakt på Khurasani.

Khurasani var en av grunnleggerne og en innflytelsesrik leder av jihadist-paraplyorganisasjonen pakistansk Taliban (TTP), og ledet gruppens styrker i provinsen Mohmand i de pakistanske stammeområdene som grenser til Afghanistan. Han var kjent for å være en nær alliert av Al-Qaidas øverste leder – emir Ayman al-Zawahiri.

Jamaat-ul-Ahrar er basert i Pakistans stammeområder og er kjent for å være en farlig faksjon av pakistansk Taliban. JuA splittet fra TTP i august 2014 grunnet en disputt i ledelsen, men de to gruppene ble formelt gjenforent i mars 2015. Siden den tid har JuA operert med en stor grad av autonomi fra TTP. Gruppen har tatt på seg ansvaret for flere terrorangrep i Pakistan, blant annet terroren i Lahore på påskeaften i 2016 som drepte 72 kristne – hovedsakelig kvinner og barn, samt angrepet på det amerikanske konsulatet i Peshawar i 2010.

 

Les videre:

Long War Journal. US kills influential al Qaeda-linked Pakistani Taliban leader in Afghanistan, 19. oktober 2017.

 

 

 

 


Publisert: Oct 21, 2017 @ 9:26 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Henrik S. Werenskiold

Journalist
  • invernes

    Vel da slipper man å se på den kjendisen hos Skavlan i alle fall , og takk for det. 🙂