An Afghan resident collects pieces of human flesh as others look on inside the Imam Zaman Shiite mosque the day after a suicide attack during Friday evening prayers, in Kabul on October 21, 2017. A strong smell of blood and flesh permeated the Imam Zaman mosque in Kabul on October 21 hours after dozens of Shiite worshippers were slaughtered by a suicide bomber during evening prayers. Broken glass and dust covered the red carpet, soaked in the blood of the men, women and children who had been praying on Friday when the attacker blew himself up, causing carnage in the cavernous prayer hall. / AFP PHOTO / WAKIL KOHSAR
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den siste uken har over 250 mennesker mistet livet i terroraksjoner i Afghanistan.

Senest i går ble 15 militære rekrutter i en minibuss tatt livet av av en selvmordsbomber. Taliban sendte senere epost til journalister og tok ansvar for hendelsen.

NATO gjennom twitter-kontoen Resolute Support kalte det et angrep på Afghanistans fremtid.

Tidligere på lørdag landet to raketter nær hovedkvarteret til den USA-ledede koalisjonen i Kabul. Taliban tok også ansvar for dette angrepet, gruppen har også vært involvert i minst fire andre angrep rundt om i landet denne uken.

Den siste ukens angrep i Afghanistan tyder på en forverret sikkerhetssituasjon. Den siste tiden har man sett en økning i angrep fra Taliban, samtidig som ISIS også har kommet på banen og den siste tiden har begått en rekke angrep på på shiamuslimske moskeer

Sikkerhetsanalytiker Habib Wardak forteller Al Jazeera at både Taliban og ISIS ikke bare forsøker å skade lokale sikkerhetsstyrker og myndigheter, men også internasjonale styrker.

På fredag ble et stort antall mennesker drept i to ulike angrep på moskeer.

Les mer om denne saken her:
http://www.aljazeera.com/news/2017/10/suicide-bomb-attack-kills-15-army-trainees-kabul-171021140135397.html

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]