Terror krever 250 liv på en uke i Afghanistan

En frivillig rydder opp etter fredagens angrep på en moske i Afghanistan. Foto: / AFP PHOTO / WAKIL KOHSAR

Den siste uken har over 250 mennesker mistet livet i terroraksjoner i Afghanistan.

Senest i går ble 15 militære rekrutter i en minibuss tatt livet av av en selvmordsbomber. Taliban sendte senere epost til journalister og tok ansvar for hendelsen.

NATO gjennom twitter-kontoen Resolute Support kalte det et angrep på Afghanistans fremtid.

Tidligere på lørdag landet to raketter nær hovedkvarteret til den USA-ledede koalisjonen i Kabul. Taliban tok også ansvar for dette angrepet, gruppen har også vært involvert i minst fire andre angrep rundt om i landet denne uken.

Den siste ukens angrep i Afghanistan tyder på en forverret sikkerhetssituasjon. Den siste tiden har man sett en økning i angrep fra Taliban, samtidig som ISIS også har kommet på banen og den siste tiden har begått en rekke angrep på på shiamuslimske moskeer

Sikkerhetsanalytiker Habib Wardak forteller Al Jazeera at både Taliban og ISIS ikke bare forsøker å skade lokale sikkerhetsstyrker og myndigheter, men også internasjonale styrker.

På fredag ble et stort antall mennesker drept i to ulike angrep på moskeer.

Les mer om denne saken her:
http://www.aljazeera.com/news/2017/10/suicide-bomb-attack-kills-15-army-trainees-kabul-171021140135397.html


Publisert: okt 22, 2017 @ 9:16 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.