policia
annonse
annonse

Danmarks justisminister Søren Pape Poulsen ønsker nye tiltak for å forbedre sikkerheten til de ansatte ved danske fengsler.

Bakgrunnen for dette er at antall registrerte saker om vold mot danske fengselsbetjenter har økt kraftig de siste par årene. I 2015 var det 27 ansatte som ble utsatt for vold, i 2016 var det hele 84, ifølge tall fra danske TV 2.

For å øke sikkerheten for de ansatte vil fengselsbetjentene på en avdeling ved Vestre Fængsel og Køge Arrest bli utstyrt med et kamera festet i skjorten. Dette er kun et av 17 nye inititativ for å øke sikkerheten for ansatte i fengslene.

annonse

– Jeg er glad for at man gjør forsøk på legge til rette for sikkerhetstiltak som kan gjøre hverdagen tryggere for våre medlemmer. Vi har hatt et absurd høyt antall saker med vold og trusler, sier Kim Østerbye, formann i Fængselsforbundet, til TV 2.

Han sier videre at han håper  at kameraene vil få de innsatte til å tenke seg om en ekstra gang før de gyver løs på en betjent eller utsetter vedkommende for psykisk vold.

I takt med økende vold og trusler mot ansatte i fengslene øker også sykefraværet for ansatte i kriminalomsorgen. I 2013 hadde ansatte i snitt et sykefravær på 17,7 dager. I 2016 var tallet 25,2 dager og i de første 7 måneder av 2017 ligger snittet på 29,9 dager.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon