Ny statistikk viser at risikoen er stor for at straffedømte begår nye straffbare handlinger. Justispolitikerne mener at ettervernet må bli bedre. (NTB-arkivfoto: Rune Petter Ness) / Fengselsvesen / Fengsler / Fengselsbetjenter / Straff /
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Danmarks justisminister Søren Pape Poulsen ønsker nye tiltak for å forbedre sikkerheten til de ansatte ved danske fengsler.

Bakgrunnen for dette er at antall registrerte saker om vold mot danske fengselsbetjenter har økt kraftig de siste par årene. I 2015 var det 27 ansatte som ble utsatt for vold, i 2016 var det hele 84, ifølge tall fra danske TV 2.

For å øke sikkerheten for de ansatte vil fengselsbetjentene på en avdeling ved Vestre Fængsel og Køge Arrest bli utstyrt med et kamera festet i skjorten. Dette er kun et av 17 nye inititativ for å øke sikkerheten for ansatte i fengslene.

– Jeg er glad for at man gjør forsøk på legge til rette for sikkerhetstiltak som kan gjøre hverdagen tryggere for våre medlemmer. Vi har hatt et absurd høyt antall saker med vold og trusler, sier Kim Østerbye, formann i Fængselsforbundet, til TV 2.

Han sier videre at han håper  at kameraene vil få de innsatte til å tenke seg om en ekstra gang før de gyver løs på en betjent eller utsetter vedkommende for psykisk vold.

I takt med økende vold og trusler mot ansatte i fengslene øker også sykefraværet for ansatte i kriminalomsorgen. I 2013 hadde ansatte i snitt et sykefravær på 17,7 dager. I 2016 var tallet 25,2 dager og i de første 7 måneder av 2017 ligger snittet på 29,9 dager.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]