Politiet i Sverige og Danmark advarer om livsfarlig sabotasje mot parkerte biler

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Politiet i Dalarne i Sverige advarer mot sabotasje mot biler i området, melder Aftonbladet. I ca et år har politiet fått inn flere anmeldelser om løse hjul, etter at noen har løsnet på hjulboltene på parkerte biler. Det er som regel et av forhjulene som blir sabotert.

– Vi har ingen formening om hva som kan være motivet, alt tyder på at dette gjøres kun på ren faenskap, sier Pär Israelsson. Politiet tror at mørketallene er store, siden mange  ikke kobler løsnede hjul mot kriminalitet, men kanskje bare fester boltene uten å tenke mer over det. Han oppfordrer folk til å melde fra om lignende episoder til politiet.

Det har også vært rapportert om lignende sabotasje mot parkerte biler i Danmark i år.

I en artikkel i Dagens.dk fortelles det om at politiet i Midt- og Vestsjælland fra i mars i år advarte borgerne om at de bør sjekke hjulboltene på parkerte biler før de legger ut på veiene, etter at de mottok flere anmeldelser om biler som har fått fjernet hjulboltene.

(Skjermdump fra Twitter)

 

Politiet anser hærverket for å være alt annet en guttestreker, da den type sabotasje setter liv i fare. Like fullt har sabotasjen fortsatt med uforminsket styrke.

.


Publisert: okt 25, 2017 @ 9:37 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.