OSLO 20150323. Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver NAF viser hvordan man legger om hjul på en forvarlig og korrekt måte. Skifte dekk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiet i Dalarne i Sverige advarer mot sabotasje mot biler i området, melder Aftonbladet. I ca et år har politiet fått inn flere anmeldelser om løse hjul, etter at noen har løsnet på hjulboltene på parkerte biler. Det er som regel et av forhjulene som blir sabotert.

– Vi har ingen formening om hva som kan være motivet, alt tyder på at dette gjøres kun på ren faenskap, sier Pär Israelsson. Politiet tror at mørketallene er store, siden mange  ikke kobler løsnede hjul mot kriminalitet, men kanskje bare fester boltene uten å tenke mer over det. Han oppfordrer folk til å melde fra om lignende episoder til politiet.

Det har også vært rapportert om lignende sabotasje mot parkerte biler i Danmark i år.

I en artikkel i Dagens.dk fortelles det om at politiet i Midt- og Vestsjælland fra i mars i år advarte borgerne om at de bør sjekke hjulboltene på parkerte biler før de legger ut på veiene, etter at de mottok flere anmeldelser om biler som har fått fjernet hjulboltene.

(Skjermdump fra Twitter)

 

Politiet anser hærverket for å være alt annet en guttestreker, da den type sabotasje setter liv i fare. Like fullt har sabotasjen fortsatt med uforminsket styrke.

.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]