This Tuesday, Sept. 5, 2017 satellite image provided by NASA shows Hurricane Irma in the Caribbean. Irma roared into the Caribbean with record force early Wednesday, its winds shaking homes and flooding buildings on a chain of small islands along a path toward Puerto Rico, the Dominican Republic, Haiti, Cuba and a possible direct hit on South Florida. (NASA via AP)
annonse
annonse

Klimaendringer har allerede kostet amerikanere milliarder av dollar hvert år, og kostnadene ventes å stige, ifølge en rapport fra USAs riksrevisjon.

En rapport som ble frigitt mandag, konkluderer med at USAs regjering har brukt rundt 350 milliarder dollar i løpet av det siste tiåret på hjelpeprogrammer knyttet til katastrofer og for å dekke tap etter flom, ekstremvær, skogbranner, tørke og ødelagte avlinger.

Tallet inkluderer ikke tapene fra årets skogbranner og orkaner, som ventes å være blant de dyreste i USAs historie.

annonse

Rapporten fra Government Accountability Office (GAO), som er USAs riksrevisjon, oppgir at det for øyeblikket ikke finnes noen strategisk plan for å håndtere disse tilbakevendende kostnadene, som kan vokse og utgjøre en budsjettkostnad på 35 milliarder dollar per år innen 2050.

– Høy risiko

Mangelen på planlegging utgjør en stor risiko, går det fram av rapporten.

– Den føderale regjeringen har ikke satt i gang noen om helst slags form for omfattende strategisk planlegging for å håndtere klimatrusler, basert på informasjon om mulige økonomiske konsekvenser, heter det i rapporten.

annonse

Hvis de hadde brukt slike opplysninger, kunne den føderale regjeringen ha tatt det første skrittet i å planlegge håndteringen av slike farer, går det fram av rapporten.

Rapporten er basert på 30 forskningsstudier gjennomført både av landets myndigheter og av akademikere som har sett både på landet som helhet og konsekvensene for USAs ulike regioner. Rapporten inkluderer også intervjuer med 28 eksperter.

De økonomiske konsekvensene av klimaendringer kan variere mye fra region til region. Det sørøstlige USA er mest utsatt for oversvømmelser og stigende havnivå, der infrastruktur i kystområdene vil bli skadelidende. I nordøst er trusselen den samme, men mindre alvorlig enn i sørøst. I Midtvesten er det brann, hetebølger og tørke som gir mest grunn til bekymring, med reduserte avlinger som resultat.

– Oppspinn

GAO påtok seg oppgaven med å utarbeide rapporten etter forespørsler fra den republikanske senatoren Susan Collins fra Maine og den demokratiske senatoren Maria Cantwell fra Washington.

Rapporten ble forelagt Det hvite hus og miljødirektoratet EPA før publisering mandag, slik at kommentarer derfra kunne inkluderes, men ingen av dem valgte å gjøre det.

Ingen har heller svart på forespørsler fra AP om å kommentere saken mandag.

annonse

President Donald Trump har kalt klimaendringer for oppspinn.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon