OSLO mai 2008 Ung mann foran dør. Innbruddstyv. Forbryter. Tyv. Ungdomskriminell. Kriminell. Ungdom på skråplanet. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX NB1 Modellklarert
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den danske regjeringen kom idag med et utspill om tiltak mot ungdomskriminalitet som kommer i tillegg til de straffemuligheter som allerede finnes for unge over den kriminelle lavalder på 15 år, ifølge Berlingske.

Utspillet ble lagt frem i dag kl. 9.00, av justisminister Søren Pape Poulsen (K) og barne- og sosialminister Mai Mercado (K).

Ifølge regjeringsdokumenter Berlingske har sett på, kan barn helt ned i 12-års alderen bli satt til å vaske brannbiler, gjøre rent i boligforeninger eller bli sendt igjennom et såkalt forbedringsforløp som kan vare i flere år.

Disse skal dømmes gjennom en nemd som skal opprettes i hver politikrets, der både en dommer, en ansvarlig fra både politiet og fra kommunen vil være representert. Nemndens oppgave blir å sette inn straksreaksjoner mot ungdomskriminelle, slik at de opplever en rask konsekvens på uakseptabel atferd. De unge vil også kunne bli stilt til ansvar ved å møte sine ofre ansikt til ansikt.

Utspillet kommer ikke som en overraskelse, det har lenge vært en diskusjon rundt den kriminelle lavalder i Danmark. De blå partiene har ønsket å senke den til 12 år og samtidig opprette en ungdomsdomstol. Begge forslagene har blitt droppet , men en reform mot ungdomskriminalitet har vært forventet.

Det er en liten gruppe av unge som begår til dels omfattende og alvorlig kriminalitet i Danmark. Gruppen i den harde kjernen utgjør ca 700 unge i året i aldreren 12-17 år. De står for 44 prosent av ungdomsårgangens straffelovsovertredelser, og består oftest av vold og ran, ulovlig våpenbesittelse, innbrudd og narkotikasalg.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]