illustrasjonsbilde. Foto: Morten Holm / Scanpix
annonse

Når det snør riktig mye eller en kraftig kuldebølge er på gang ett eller annet sted i verden, prøver de fleste media å forklare oss at dette bare er vær. Det må ikke forveksles med klimaendringer. Men faller det mer regn enn normalt, er tørke noe sted, stormflo, is som kalver eller hetebølge, skyldes det straks “menneskeskapte klimaendringer”. Tidligere hette det (menneskeskapt) “global oppvarming”, men siden den globale temperaturen ikke har steget signifikant i dette årtusen, måtte skremselsmantraet endres.

Norge har ofte vært utsatt for uvær. Media prøver stadig å fremstille det som noe nytt og katastrofalt. Det stemmer bare ikke. Her er det ikke nødvendig med flere argumenter, fotoet under dokumenterer på en utmerket måte tidligere tiders flomkatastrofer.

annonse

(Foto: Steinar Jakobsen)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.