illustrasjonsbilde. Foto: Morten Holm / Scanpix
annonse

Når det snør riktig mye eller en kraftig kuldebølge er på gang ett eller annet sted i verden, prøver de fleste media å forklare oss at dette bare er vær. Det må ikke forveksles med klimaendringer. Men faller det mer regn enn normalt, er tørke noe sted, stormflo, is som kalver eller hetebølge, skyldes det straks “menneskeskapte klimaendringer”. Tidligere hette det (menneskeskapt) “global oppvarming”, men siden den globale temperaturen ikke har steget signifikant i dette årtusen, måtte skremselsmantraet endres.

Norge har ofte vært utsatt for uvær. Media prøver stadig å fremstille det som noe nytt og katastrofalt. Det stemmer bare ikke. Her er det ikke nødvendig med flere argumenter, fotoet under dokumenterer på en utmerket måte tidligere tiders flomkatastrofer.

annonse

(Foto: Steinar Jakobsen)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]