Gresk venstreekstremist pågrepet for å ha sendt brevbomber til europeiske ledere

Gresk politi eskorterer en mann som er pågrepet og siktet for å ha sendt brevbomber til flere europeiske ledere. Foto: AP / NTB scanpix

Mannen, som beskrives som en venstreekstremist, ble pågrepet lørdag i det politiet kaller et «ekstremisthus». Etterforskere fant våpen, eksplosiver og falske dokumenter i huset, og de leter nå etter andre skjulesteder for ekstremistmiljøet.

29-åringen er siktet for å ha sendt brevbomben som alvorlig såret den tidligere greske statsministeren Lukas Papademos i mai. I mars ble en brevbombe sendt til kontoret til Tysklands daværende finansminister Wolfgang Schäuble, men ingen ble skadd. Brevbombene ble også sendt til Det internasjonale pengefondet (IMF) sine kontorer i Paris.

NTB-DPA

(©NTB)


Publisert: okt 30, 2017 @ 1:16 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.