Peter Madsen er dømt til livsvarig fengsel for drapet på Kim Wall. Foto: AFP PHOTO / TT News Agency AND FAMILY HANDOUT / Tom WALL /
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Peter Madsen har tilstått å ha partert journalisten Kim Wall, men mener hun døde av kullosforgiftning.

Det opplyser dansk politi i en pressemelding.

Madsen har fortalt at Wall skal ha blitt utsatt for kullosforgiftningen på et tidspunkt da han selv var på ubåtens dekk.

Siktelsen mot Madsen er dessuten utvidet til også å omfatte seksuell omgang under særdeles skjerpende omstendigheter. Det er knyttet opp mot stikkskader hun er påført i underlivet, opplyser dansk politi.

Den utvidede siktelsen er basert på forklaringer Madsen har gjort i avhør med politiet 14. oktober. Madsen nekter fortsatt for å ha drept Wall.

Tirsdag skulle Peter Madsen nok en gang møtt i retten for å forhandle om varetektsfengsling, men Madsen har akseptert å bli sittende bak lås og slå fram til 15. november, opplyser hans forsvarer.

– Jeg har nettopp gitt beskjed til statsadvokaten at min klient er innforstått med en forlengelse på samme grunnlag som tidligere, fram til den 15. november. Jeg har ikke ytterligere kommentarer, sier forsvarer Betina Hald Engmark til Danmarks Radio.

Ubåteier Peter Madsen er siktet for å ha drept journalisten da hun var med på en reportasjetur 11. august, og for likskjending. Den eksentriske oppfinneren har tidligere hevder at Wall mistet livet da hun fikk en 70 kilo tung luke i hodet og deretter falt ned på metalldekket inne i ubåten.

(@NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]