Denmark's Minister of Immigration and Integration Inger Stojberg takes part in a meeting along with Denmarks' Foreign minister take at the European Parliament in Brussels on January 25, 2016. The European Parliament's civil liberties committee was due to discuss on January 25 a controversial Danish new bill that would curb refugee numbers by delaying family reunification and seizing migrants' valuables. /
Del saken
  • 404
  •  
  •  

Den danske utlendings- og integreringsministeren var invitert på besøk på senteret sammen med DR-programmet 21 Søndag og Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhetslisten. De hadde avtale om å snakk med en familie på senteret som skal sendes ut av Danmark, melder BT.

Under besøket samlet det seg en opphisset folkemengde på rundt 40 personer utenfor senteret, og situasjonen utviklet seg dramatisk da stemningen ble ganske opphisset.

Folkemengden ropte på Støjberg og ventet på henne. Da hun dukket opp grep noen også fatt i Støjberg slik at hun måtte reddes ut av situasjonen og inn i ministerbilen. Folkemengden samlet seg så rundt bilen og forsøkte å hindre den i kjøre fra stedet, en kvinne kasetet seg på panseret mens bilen var i bevegelse.

Inger Støjberg har selv kommentert hendelsen på Facebook. Der takket hun sine livvakter og sin sjåfør for rask reaksjon og påpeker at situasjonen kunne ha endt svært ille.

Politiet opplyser om at en person kom til skade under hendelsen.

 

(Skjermdump fra Facebook)

 

Danske DR Nyheter har lagt ut et klipp fra hendelsen på Youtube:

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 404
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]