Inger Støjberg evakuert fra asylsenter i Nordsjælland: – Det kunne gått riktig ille

AFP / JOHN THYS

Den danske utlendings- og integreringsministeren var invitert på besøk på senteret sammen med DR-programmet 21 Søndag og Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhetslisten. De hadde avtale om å snakk med en familie på senteret som skal sendes ut av Danmark, melder BT.

Under besøket samlet det seg en opphisset folkemengde på rundt 40 personer utenfor senteret, og situasjonen utviklet seg dramatisk da stemningen ble ganske opphisset.

Folkemengden ropte på Støjberg og ventet på henne. Da hun dukket opp grep noen også fatt i Støjberg slik at hun måtte reddes ut av situasjonen og inn i ministerbilen. Folkemengden samlet seg så rundt bilen og forsøkte å hindre den i kjøre fra stedet, en kvinne kasetet seg på panseret mens bilen var i bevegelse.

Inger Støjberg har selv kommentert hendelsen på Facebook. Der takket hun sine livvakter og sin sjåfør for rask reaksjon og påpeker at situasjonen kunne ha endt svært ille.

Politiet opplyser om at en person kom til skade under hendelsen.

 

(Skjermdump fra Facebook)

 

Danske DR Nyheter har lagt ut et klipp fra hendelsen på Youtube:


Publisert: nov 3, 2017 @ 8:53 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.