British author Salman Rushdie poses for photographers during a photocall before his news conference at Asia house in Barcelona April 1, 2009. REUTERS/Gustau Nacarino (SPAIN SOCIETY)

Den verdenskjente og omstridte forfatteren Salman Rushdie vil delta på neste sommers festival “Heartland”, på Fyn i Danmark, ifølge DR.dk. 

Salman Rushdie skal delta på festivalens Talk-program, hvor gjestene kan overvære intervjuer med andre kunstnere.  Festivalen finner sted på Egeskov slott på Fyn, fra 31. mai til 2. juni 2018.

Salman Rushdie, som har blitt slått til ridder av den britiske dronningen, er bosatt i New York og er av britisk-indisk avstamning. Han hadde sitt gjennombrudd med «Midnattsbarn» i 1981, men ble for alvor kjent for boken «Sataniske vers» fra 1988, som skapte overskrifter over hele verden.

Utgivelsen av boken førte til massiv kritikk fra mange arabiske land, og Irans daværende åndelige leder utstedte en fatwa mot Rushdie, som oppfordret muslimer til å ta livet av forfatteren. Boken ble også forbudt i flere land. Fatwaen førte til drapet på en japansk oversetter av boken, og til et drapsforsøk i Norge, der den norske forlagsredaktøren William Nygaard ble skutt utenfor sitt hjem i Oslo. Truslene fra Iran satte også ytringfriheten under stort press. Rushdie har senere uttalt at boken neppe ville blitt utgitt i dag på grunn av et klima av «frykt og nervøsitet».

Festivalens ledelse sier at de ser frem til besøket.

– Salman Rushdie er i en klasse for seg. Han har mer enn noen annen brutt den usynlige glassveggen som noen ganger står rundt kulturlivet, og etablerte seg som en sterk stemme langt utover litteraturens verden, sier programsjef Rasmus Quistgaard fra Heartland

 


Advertisements

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]