British author Salman Rushdie poses for photographers during a photocall before his news conference at Asia house in Barcelona April 1, 2009. REUTERS/Gustau Nacarino (SPAIN SOCIETY)
annonse
annonse

Den verdenskjente og omstridte forfatteren Salman Rushdie vil delta på neste sommers festival “Heartland”, på Fyn i Danmark, ifølge DR.dk. 

Salman Rushdie skal delta på festivalens Talk-program, hvor gjestene kan overvære intervjuer med andre kunstnere.  Festivalen finner sted på Egeskov slott på Fyn, fra 31. mai til 2. juni 2018.

Salman Rushdie, som har blitt slått til ridder av den britiske dronningen, er bosatt i New York og er av britisk-indisk avstamning. Han hadde sitt gjennombrudd med «Midnattsbarn» i 1981, men ble for alvor kjent for boken «Sataniske vers» fra 1988, som skapte overskrifter over hele verden.

annonse

Utgivelsen av boken førte til massiv kritikk fra mange arabiske land, og Irans daværende åndelige leder utstedte en fatwa mot Rushdie, som oppfordret muslimer til å ta livet av forfatteren. Boken ble også forbudt i flere land. Fatwaen førte til drapet på en japansk oversetter av boken, og til et drapsforsøk i Norge, der den norske forlagsredaktøren William Nygaard ble skutt utenfor sitt hjem i Oslo. Truslene fra Iran satte også ytringfriheten under stort press. Rushdie har senere uttalt at boken neppe ville blitt utgitt i dag på grunn av et klima av «frykt og nervøsitet».

Festivalens ledelse sier at de ser frem til besøket.

– Salman Rushdie er i en klasse for seg. Han har mer enn noen annen brutt den usynlige glassveggen som noen ganger står rundt kulturlivet, og etablerte seg som en sterk stemme langt utover litteraturens verden, sier programsjef Rasmus Quistgaard fra Heartland

 

annonse


Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon