Britain's Prime Minister Theresa May speaks at the annual Confederation of British Industry annual conference in London Monday Nov. 6, 2017. May is calling for a new "culture of respect" in public life amid spreading allegations of sexual harassment and abuse in British politics. The scandal has already triggered the resignation of the country's defense secretary, an investigation of May's deputy and the suspension by their parties of several Conservative and Labour lawmakers.(John Stillwell/PA via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

– Det som har blitt avslørt de siste ukene har vært svært foruroligende og har forståelig nok ført til allmenn uro, sa den britiske statsministeren på en konferanse mandag kveld etter avsløringene som har rystet britisk politikk.

– Vi må etablere en ny kultur, sa May i talen og ba om at respekt må stå sentralt i offentligheten.

Flere britiske politikere har i løpet av de siste ukene gått av eller blitt suspendert som følge av anklager om seksuell trakassering eller overgrep, blant annet flere fra Mays eget parti.

Forsvarsminister Michael Fallon gikk av forrige uke etter anklager om trakassering, og statsråd Damian Green, som regnes som Mays stedfortreder, er under etterforskning for upassende tilnærmelser overfor et medlem av det konservative partiet.

I talen mandag sa May at alle må kunne føle seg sikre på at de jobber i et trygt miljø og at ofre må være trygge på at deres anklager vil bli behørig etterforsket.

– Kvinner og menn burde kunne jobbe uten trusler om eller frykt for sjikanering, mobbing eller skremsler. Men i for lang tid har de mektige kunnet misbruke sin makt, og deres ofre har ikke turt å snakke ut, sa hun.

May har oppfordret Parlamentet om å sette i verk strengere forholdsregler for å etterforske anklager om trakassering.

NTB-DPA

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]