Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En gruppe dedikert til å bekjempe såkalt hatkriminalitet i Storbritannia ber Google om å gå gjennom sine algoritmer, slik at søk på temaer som ‘grooming gangs’ og terror ikke skal gi antimuslimske søkeresultater. Det skriver gruppen selv i sin årlige rapport.

‘Grooming gangs’ er betegnelsen som brukes for å beskrive de pakistanske gjengene som den siste tiden har herjet Storbritannia og tatt unge britiske jenter som sexslaver. Politiet på sin side har visst om mange av tilfellene, slik som i Rotherham, der 1400 jenter skal ha blitt brukt som sexslaver av pakistanske gjenger. Jentene skal ha bønnfalt politiet om hjelp, uten at politiet foretok seg noe som helst. Googler man ‘grooming gangs’, vil man få resultater relatert til pakistanske menn.

Den såkalt hatkriminalitetsregistreringsgruppen kaller seg MAMA. De får støtte av det offentlige og ble startet i 2012 av tidligere parlamentsmedlem og minister, Eric Pickles. Gruppen hevder at det de kaller ytre høyre har manipulert Googles søkeresultater for å spre “islamofobi”.

– Vi oppfordrer Google til å gå gjennom hvordan nettsider på den ytre høyresiden jukser med deres algoritmer gjennom Søkemotorsoptimisasjon for å forbedre rangeringer av historier relatert til kriminalitet, seksuell utnyttelse og terror, heter det i MAMAs rapport.

Videre i rapporten beskrives det videre hvordan debatter om innvandring og terror fører til at  “fremmedfiendtlige, rasistiske og antimuslimske holdninger” får vann på mølla. Videre hyller gruppen britisk hovedstrømsmedia for å være “altruistiske i sitt engasjement for å utdanne publikum”. Ifølge gruppen holder britisk media seg innenfor det de kaller “tradisjonelle, journalistiske moralske forpliktelser som føyer seg etter våre demokratiske verdier”.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]