Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File
annonse
annonse

En gruppe dedikert til å bekjempe såkalt hatkriminalitet i Storbritannia ber Google om å gå gjennom sine algoritmer, slik at søk på temaer som ‘grooming gangs’ og terror ikke skal gi antimuslimske søkeresultater. Det skriver gruppen selv i sin årlige rapport.

‘Grooming gangs’ er betegnelsen som brukes for å beskrive de pakistanske gjengene som den siste tiden har herjet Storbritannia og tatt unge britiske jenter som sexslaver. Politiet på sin side har visst om mange av tilfellene, slik som i Rotherham, der 1400 jenter skal ha blitt brukt som sexslaver av pakistanske gjenger. Jentene skal ha bønnfalt politiet om hjelp, uten at politiet foretok seg noe som helst. Googler man ‘grooming gangs’, vil man få resultater relatert til pakistanske menn.

Den såkalt hatkriminalitetsregistreringsgruppen kaller seg MAMA. De får støtte av det offentlige og ble startet i 2012 av tidligere parlamentsmedlem og minister, Eric Pickles. Gruppen hevder at det de kaller ytre høyre har manipulert Googles søkeresultater for å spre “islamofobi”.

annonse

– Vi oppfordrer Google til å gå gjennom hvordan nettsider på den ytre høyresiden jukser med deres algoritmer gjennom Søkemotorsoptimisasjon for å forbedre rangeringer av historier relatert til kriminalitet, seksuell utnyttelse og terror, heter det i MAMAs rapport.

Videre i rapporten beskrives det videre hvordan debatter om innvandring og terror fører til at  “fremmedfiendtlige, rasistiske og antimuslimske holdninger” får vann på mølla. Videre hyller gruppen britisk hovedstrømsmedia for å være “altruistiske i sitt engasjement for å utdanne publikum”. Ifølge gruppen holder britisk media seg innenfor det de kaller “tradisjonelle, journalistiske moralske forpliktelser som føyer seg etter våre demokratiske verdier”.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon