. / AFP PHOTO / JOHN THYS
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

NATO-sjef Jens Stoltenberg varsler at en rekke NATO-land vil sende flere soldater til Afghanistan de neste månedene.

– De siste ukene har vært vanskelige i Afghanistan, med en rekke brutale og meningsløse angrep, som dagens angrep på Shamshad TV, fastslo Stoltenberg på en pressekonferanse i Brussel tirsdag.

Han viste til at USA allerede har begynt å trappe opp innsatsen som del av NATOs nye strategi i Sør-Asia.

– Og mange andre allierte og partnere vil også sende flere soldater de neste månedene for å støtte Afghanistans innsats mot internasjonal terrorisme og for fred og forsoning, sa Stoltenberg.

Norge er blant dem som har besluttet å øke styrkebidraget. Det er snakk om ti spesialsoldater som kommer i tillegg til 50 norske spesialsoldater som skal drive opplæring av afghanske politistyrker til slutten av 2018.

Stoltenberg roste samtidig afghanske sikkerhetsstyrker for å utvise mot og besluttsomhet og for å bli stadig dyktigere. Mange av angrepene den siste tiden har vært rettet direkte mot politiposter i ulike deler av landet.

Taliban har tatt ansvaret for de fleste av dem, og i flere av angrepene er det meldt om flere titall drepte. Men det nøyaktige antallet drepte og sårede er ikke kjent ettersom afghanske og amerikanske myndigheter har besluttet å hemmeligholde tallene.

Om lag 13.000 soldater fra 39 land deltar nå i NATOs operasjon i Afghanistan, Resolute Support Mission.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]