Illustrasjonsbilde. / AFP PHOTO / MEHDI FEDOUACH
Del saken
 • 112
 •  
 •  
 •  
 •  

Direktøren ved Midtøsten-senteret på universitetet i Oxford, professor Eugene Rogan, uttalte nylig i en artikkel i Cherwell at Ramadan får fortsette å forelese ved universitetet. I artikkelen hevder han at voldtektsanklagene mot professoren Ramadan handler om noe rasistisk eller fremmedfiendtlig.

– Det handler ikke bare om seksuell vold. For noen studenter er dette bare nok en måte for europeere å rotte seg sammen mot en prominent muslimsk intellektuell på, sier professor Eugene Rogan.

En student har sagt til the Telegraph at han syns Rogans kommentar oppfordrer til en kultur der minoriteter ikke gjøres ansvarlige for egne handlinger.

– Mitt perspektiv er at det finnes et antall veldig frustrerte studenter, fordi det føles som om universitetet har rangert sine egne interesser før deres velferd.

Ifølge the Guardian er det nå en felles enighet mellom partene om at Ramadan skal ut i permisjon.

– Etter felles enighet, og med umiddelbar effekt, har Tariq Ramadan, professor i samtidige islamske studier, tatt permisjon fra universitetet i Oxford, heter det i en uttalelse fra universitet.

Resett har tidligere skrevet om bakrunnen for dette, der en anklage om voldtekt fremført av den franske forfatteren Henda Ayari førte til en anmeldelse av Ramadan. Ayari, som hevder Ramadan gikk løs på henne i et hotellrom i Paris i 2012, beskrev først episoden anonymisert i en bokutgivelse, men navnga angriperen som Tariq Ramadan på sosiale medier senere.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 112
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]