OSLO 20130213. Statsråd Rigmor Aasrud på vei inn til muntlig spørretime på Stortinget, onsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det er grunn til bekymring når så mange stiller spørsmål ved myndighetenes vurdering av sikkerheten til afghanske asylsøkere, mener Aps Rigmor Aasrud.

Aasrud viser til redegjørelsen fra utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i Stortinget om situasjonen i Afghanistan.

– Hovedbudskapet er at situasjonen er tilfredsstillende, sa Aasrud, som lurer på hvordan dette samsvarer med FNs vurdering av forholdene i det krigsherjede landet.

Aasrud sier også hun er bekymret over at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har fått utvidede fullmakter til å instruere forvaltningen. Spesielt gjelder det praksisen med å gi midlertidig opphold til mindreårige asylsøkere fra Afghanistan. Aasrud mener at regjeringens og UDIs praksis her ikke er i tråd med Stortingets vilje.

Ap vil gå nøye gjennom redegjørelsene til de to statsrådene før partiet tar stilling til SVs forslag om en midlertidig stans i returene til Afghanistan.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]