FILE - In this Tuesday, Oct. 10, 2017 file photo, Britain's Secretary of State for International Development Priti Patel reacts to a question from the media as she arrives for a cabinet meeting at 10 Downing Street in London. Running for election mere months ago, British Prime Minister Theresa May's slogan was "strong and stable government." The phrase sounds cruelly ironic now, with several senior members of May's Cabinet under fire for missteps or under investigation for alleged sexual misconduct. The latest bad news came when it emerged this week that International Development Secretary Priti Patel held 12 meetings with Israeli groups and officials, including Prime Minister Benjamin Netanyahu, while she was on vacation in the country in August - and that she hadn't told the prime minister or colleagues about it. (AP Photo/Alastair Grant, file)
annonse
annonse

Storbritannias bistandsminister Priti Patel har måttet avbryte en Afrika-tur etter å ha blitt kalt inn på teppet av statsminister Theresa May.

Patel er under hardt press etter at det ble kjent at hun brukte en ferietur til Israel i august til å møte en rekke israelske politikere i hemmelighet, blant dem statsminister Benjamin Netanyahu, uten at det var avklart med May.

Onsdag ble det spekulert på om Patel kommer til å bli den andre ministeren som forlater den britiske regjeringen på en uke. I forrige uke måtte Michael Fallon gå av som forsvarsminister etter anklager om seksuell trakassering.

annonse

Patel reiste tirsdag til Uganda, men onsdag opplyste en regjeringskilde at May ba henne avbryte reisen og komme tilbake til London.

Ifølge den israelske avisa Haaretz besøkte Patel i løpet av Israel-ferien også et militært feltsykehus på den israelskokkuperte delen av Golanhøydene, noe som er i strid med offisiell britisk politikk. Verken britisk UD eller den britiske ambassaden i Israel ble på forhånd orientert om Patels besøk og møter.

Etter at hun kom tilbake til London foreslo Patel ifølge The Guardian overfor sitt eget departement at Storbritannia skulle bidra til å finansiere feltsykehuset hun hadde besøkt.

annonse

Patel er allerede blitt offisielt irettesatt av May, men fram til nå har det virket som om hun kom til å beholde jobben.

Tirsdag kveld ble det imidlertid kjent at hun har hatt ytterligere to uautoriserte møter i september, det ene med Israels innenriksminister Gilad Erdan.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon