Oslo 20150831. Ketil Kjenseth (V) under et pressetreff om ruspolitikk i lokalene til Tyrilistiftelsen på Kampen i Oslo mandag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Venstre vil ikke stemme for SVs hasteforslag om stans i alle returer til Afghanistan. I stedet fremmer partiet flere egne forslag for Stortinget på tirsdag.

Mens SV-forslaget tar til orde for umiddelbar stans i alle returer til Afghanistan, både assisterte og tvangsreturer, foreslår Venstre at returstansen strammes inn og bare gjelder mindreårige.

– Vi fremmer et eget forslag om stans i utsendelse av barn som kom alene og som henvises til internflukt, sier Venstres innvandringspolitiske talsperson Ketil Kjenseth til NTB.

Forslaget vil bli fremmet og behandlet på tirsdag. Da vil Venstre også ta til orde for å gjeninnføre den såkalte rimelighetsvurderingen regjeringen ved hjelp av Ap og Sp fikk fjernet i 2016.

– Når vi nå ser at det er de mest sårbare som ble rammet av denne endringen, håper vi Ap og Sp vil snu, sier Kjenseth.

Arbeiderpartiet har fremmet et eget forslag, som er til behandling i kommunalkomiteen, om innføring av sårbarhetskriterier ved vurderingen av midlertidig opphold i asylsaker til enslige mindreårige. Men hva dette innebærer, har Kjenseth vondt for å forstå.

– Jeg er svært usikker på hva Ap mener med sårbarhetskriterier all den tid partiet gikk inn for å fjerne de kriteriene og den sikkerhetsventilen som rimelighetsvurderingen er. Den skjermer typisk enslige kvinner, barn og syke og ivaretar nettopp den bekymringen som Ap sier de er opptatt av, sier Kjenseth.

Venstre vil også foreslå at ordningen med midlertidig opphold for barn avvikles samt at det etableres et fellesnordisk organ som skal ivareta oppgavene som Landinfo utfører i dag.

(©NTB)Ketil Kjenseth

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]