Oslo 20140808. Utlendingsdirektoratet (UDI) er et norsk statlig direktorat. UDI har hovedkontor i Hausmanns gate 21 Oslo. Foto: VIDAR RUUD / NTB scanpix
Del saken
 • 122
 •  
 •  
 •  
 •  

For en stund tilbake kunne Resett rapportere at UDI ønsket å opprette et asylmottak for 750 personer på Raumyr i Kongsberg. Nå har vi fått tilgang på dokumenter der det fremgår at UDI har sagt opp leieavtalen de hadde med Statsbygg.

Etter det Resett erfarer skal UDI og Statsbygg ha blitt enige om å terminere leieforholdet i et møte 3. november. Statsbygg vil nå vurdere i hvilken grad det er et statlig behov for eiendommen. Dersom det ikke er noe slikt behov, vil Statsbygg vurdere å selge.

Geir Lundheim er en av beboerne i nabolaget i nærheten av bygningen der asylmottaket var planlagt. Han er blant dem som har engasjert seg mot etablering av et slikt mottak, blant annet på Facebooksiden Nei til 1000 «flyktninger» på Raumyr».

– Alle vi som ikke ønsket et permanent asylmottak for 750 personer på Raumyr i Kongsberg er nå glade for at det ser ut til at UDI sier opp leieavtalen Statsbygg som eier bygningen. Et asylmottak midt inne blant boliger, bebodd av personer man ikke kjenner identiteten til, ville helt klart gjort mange utrygge når man vet hva som skjer rundt i Europa, sier Lundheim til Resett.

Lundheim takker til slutt alle som har engasjert seg på Facebookgruppen og opplyser at den fortsatt vil være i virksomhet.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 122
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]