Del saken
 • 289
 •  
 •  
 •  
 •  

Flere politikere i svenske kommuner blir så påvirket av trusler og trakassering at de unngår å engasjere seg i enkelte spørsmål, melder SVT Nyheter. Mange velger også å slutte i politikken på grunn av dette, viser en undersøkelse foretatt av kommunenes sikkerhetsansvarlige, Sikkerhetssjef Malin Ekblad og Trygghetsutvikler Peter Strandell

Halvparten av de spurte, tilsammen 228 kommunepolitikerne fra Skurup, Trelleborg og Vellinge svarte på spørsmålene. Av dem oppga én prosent av de spurte i Skurup at de var blitt utsatt for vold, hærverk eller tyveri, mens ti prosent svarte det samme i Trelleborg og Vellinge.  Når det gjelder vold og trusler svarte hele 14 og 22 prosent at de var utsatt for dette.

Tallene for hele Sverige ser enda verre ut. En tredjedel rapporterte at de bedriver selvsensur som et resultat av vold og trusler. Selvsensuren får utslag i passivitet, i stedet for å engasjere seg og uttale seg om vanskelige spørsmål. Frykt for å bli utsatt fører også til at mange endrer standpunkt i en del spørsmål.

For et år siden trakk Skurup kommunestyres ordfører, Pierre Esbjörnsson (S) seg, etter at noen hadde tent på bilen hans og malt nazistiske symboler på husfasaden mens han og barna lå og sov i huset.

Brannen var påsatt, og bilen sto så nær huset at det var fare for at den skulle spre seg. Saken ble etterforsket som mordbrann.

Hele reportasjen fra SVT Nyheter kan ses hos SVT Play.

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 289
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]