En lekeplass utenfor et barnesenter i Rotherham i Nord-England, 6. oktober, 2014. En etterforskning avslørte i august 2014 at minst 1400 mindreårige ble seksuelt misbrukte i byen av «grooming gangs», over en 16-årsperiode. AFP PHOTO / OLI SCARFF
annonse

Linzi Williams og Natalie Fuller har stått frem i et intervju med Channel 4 der de snakker om hvordan det var for dem å bli misbrukt og voldtatt som barn av såkalte “grooming gangs”. Williams ble på et tidspunkt gravid med en Arshid Hussain som misbrukte henne. Hun tok abort og beskriver at hendelsen har påvirket hennes evne til å stole på andre.

Fuller forteller om et tilfelle der Arshids bror, Bannaras, forsøkte å tvinge henne til å utføre en seksuell handling i skogen, noe Fuller motsatte seg. Da skal hun ha blitt slått og sparket. Hos politiet var det liten hjelp å få. Hun gav dem navnet på forbryteren, men ingenting ble gjort.

Såkalte “grooming gangs” er et fenomen som har oppstått flere steder i Storbritannia der muslimske menn, fremst pakistanere, tar svært unge, ikke-muslimske jenter som sexslaver og utsetter jentene for grov mishandling, voldtekt og frihetsberøvelse. Bare i Rotherham skal så mange som om lag 1400 jenter ha blitt misbrukt av slike gjenger.

annonse

Selv om mennene som forgrep seg på Williams og Fuller nå sitter fengslet, sier kvinnene at overgrepene fortsatt pågår i Rotherham. Williams sier følgende til Channel 4:

– Du vet at det fortsatt pågår. Når du kjører rundt i sentrum ser du menn i sine biler med jenter og sånn.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.