Oslo 20170426. Konsernsjef Svein Tore Holsether i gjødselselskapet Yara la onsdag fram resultat for første kvartal 2017 i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Yara kjøper Vale Cubatão Fertilizantes-anlegget i Brasil for over 2 milliarder kroner og blir en stor nitrogengjødselprodusent i landet.

«Oppkjøpet vil etablere Yara som en produsent av nitrogengjødsel i Brasil, styrke selskapets produksjonskapasitet og utfylle Yaras eksisterende posisjon innenfor distribusjon», heter det i en pressemelding fra selskapet.

Yara kjøper anlegget fra det brasilianske gruveselskapet Vale S.A. Anlegget består av nitrogen- og fosfatanlegg med en årlig produksjonskapasitet på cirka 200 kilotonn ammoniakk, 600 kilotonn nitrater og 980 kilotonn fosfatgjødsel. Anlegget sysselsetter rundt 970 fast ansatte og 930 kontraktører.

– Oppkjøpet er et viktig steg i å etablere en mer komplett posisjon i Brasil og styrke vår posisjon som en langsiktig industriell aktør som utvikler og investerer i brasiliansk landbruk og industri, sier Yaras konsernsjef Svein Tore Holsether.

Avtalen er betinget av at konkurransemyndighetene godkjenner oppkjøpet samt andre regulatoriske godkjennelser, og den forventes å tre i kraft i løpet av andre halvdel 2018.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]