Afghanske politifolk drept i Taliban-angrep

Taliban gjennomfører nærmest daglig angrep mot afghanske sikkerhetsstyrker. Torsdag ble ni mennesker drept i et selvmordsangrep i Kabul (bildet). Foto: AP / NTB scanpix

Minst elleve afghanske politifolk er drept i angrep fra Taliban vest i landet, opplyser talsmenn for lokale myndigheter. 

Åtte andre politifolk ble såret og fire er savnet da opprørerne angrep tre politiposter ved en markedsplass, opplyser Jamila Amini, som sitter i provinsrådet i Farah.

Åtte Taliban-opprørere ble også drept, og seks ble såret, sier en talsmann for provinsguvernøren.

Torsdag ble 37 medlemmer av landets sikkerhetsstyrker drept da Taliban-opprørere stormet flere kontrollposter i Farah- og Kandahar-provinsen.

I Helmand-provinsen skal afghanske sikkerhetsstyrker har frigjort minst 30 fanger fra et Taliban-drevet fengsel, blant dem fire barn under 12 år gamle. Blant fangene som ble frigjort skal det også ha vært to politimenn.

Taliban sier i en kunngjøring at fangene var kriminelle som var anklaget for ran, kidnappinger og andre forbrytelser, og at de satt i varetekt påvente av å bli stilt for retten.

(©NTB)


Publisert: nov 20, 2017 @ 5:58 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • DrD .

  Nå som mange av oktoberbarna til Støre er blitt myndige kan de returnerer til Afghanistan hvor de kan utdanne seg til politi så de kan bekjempe de terroristene de hevder å ha flyktet fra.

 • Buster Best

  Der islam er vokser det frem problemer,.

 • Max Karl

  Nå er det vel på tide, at vi innser at den krigen, er tapt.

  • GHjo

   Det er på tide nå for vesten, å sende muslimene hjem og isolere seg fra den muslimske verden.Hvis det fortsetter slik som nå, vil vestlige land etterhvert utarte seg til det samme islamske helvede, med vold,terror og islamske assymetriske kriger. Frankrike ogh etterhvert Sverige er eksempler på situasjonen,før det virkelig bryter løs for alvor.
   Brannforebyggende tiltak er bedre enn å vente til alt er i full fyr.