FILE PHOTO: An aerial view of the Pentagon building in Washington, June 15, 2005. REUTERS/Jason Reed/File Photo
Del saken
 • 148
 •  
 •  
 •  
 •  

Amerikanske tropper som ble deployert til Afghanistan ble i årevis undervist om at sexmisbruk av barn er en “kulturelt akseptert praksis” i landet, og ble ikke gitt noen veiledning om at det utgjorde et brudd på lov og menneskerettigheter før på slutten av 2015. Det viser en fersk Pentagon-rapport, som omtales av Daily Caller.

Det var først da flere aviser begynte å skrive om mangelen på rapportering av seksuelle misbruk av afghanske barn at problemstillingen for alvor ble drøftet av det militære. Flere aviser skrev at de amerikanske troppene ble oppfordret til å ignorere lokale afghanske embetsmenn som misbrukte små gutter.

I Pentagon-rapporten blir flere soldater intervjuet. Svarene deres tyder på at militære tjenestemenn ikke brød seg veldig mye om å stoppe barnemisbruket, skriver Daily Caller.

“I noen tilfeller forklarte intervjuobjektene at de, eller noen som de kjente, ble fortalt at ingenting kunne gjøres med seksuelt misbruk av barn på grunn av Afghanistans status som en suveren nasjon, at det ikke var en prioritet oppgave for kommandoen, eller at det var best å ignorere situasjonen og la det lokale politiet håndtere det”, bemerker rapporten.

En av de intervjuede soldatene sa at etter at han rapporterte en afghansk kommandør som misbrukte små gutter til den militære ledelsen, ble han fortalt: “Det er ute av vår kontroll” og “Det er ingenting vi kan gjøre med det” og “Det er deres land”. “Soldater ble bedt om å ignorere det», sa en annen soldat.

I den skriftlige kulturelle presentasjonen av Afghanistan som de utplasserte marinesoldatene måtte gjennomgå før de reiste til landet, ble det skrevet at pedofili er et problem i Afghanistan, men at leserne burde “kontrollere og overvinne frustrasjon forårsaket av kulturelle forskjeller som de kan oppleve under utplasseringen.” Marinesoldatene ble ikke gitt noen veiledning om hva de skulle gjøre hvis de noen gang støtte på pedofile.

I følge rapporten begynte det militære først å bry seg om problemet med pedofili og mishandling etter at media begynte å rapportere om det. Mens troppene ble fortalt at de skulle rapportere brudd på menneskerettigheter siden 2011, ble seksuelt misbruk av barn ikke erklært som brudd før i september 2016.

Den første eksplisitte veiledningen om å rapportere seksuelle misbruk av barn skjedde først i september 2015, etter en artikkel i The New York Times, som intervjuet tidligere soldater. De opplyste at de ble bedt om å ignorere barnemisbruk, til tross for at man hørte om at gutter ble seksuelt misbrukt av høytstående afghanske embetsmenn på amerikanske militære installasjoner.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 148
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]