Amerikanske soldater i Afghanistan ignorerte seksuelle overgrep mot barn

Pentagon, Washington, 15. juni, 2005. REUTERS/Jason Reed/File Photo

Amerikanske tropper som ble deployert til Afghanistan ble i årevis undervist om at sexmisbruk av barn er en «kulturelt akseptert praksis» i landet, og ble ikke gitt noen veiledning om at det utgjorde et brudd på lov og menneskerettigheter før på slutten av 2015. Det viser en fersk Pentagon-rapport, som omtales av Daily Caller.

Det var først da flere aviser begynte å skrive om mangelen på rapportering av seksuelle misbruk av afghanske barn at problemstillingen for alvor ble drøftet av det militære. Flere aviser skrev at de amerikanske troppene ble oppfordret til å ignorere lokale afghanske embetsmenn som misbrukte små gutter.

I Pentagon-rapporten blir flere soldater intervjuet. Svarene deres tyder på at militære tjenestemenn ikke brød seg veldig mye om å stoppe barnemisbruket, skriver Daily Caller.

«I noen tilfeller forklarte intervjuobjektene at de, eller noen som de kjente, ble fortalt at ingenting kunne gjøres med seksuelt misbruk av barn på grunn av Afghanistans status som en suveren nasjon, at det ikke var en prioritet oppgave for kommandoen, eller at det var best å ignorere situasjonen og la det lokale politiet håndtere det», bemerker rapporten.

En av de intervjuede soldatene sa at etter at han rapporterte en afghansk kommandør som misbrukte små gutter til den militære ledelsen, ble han fortalt: «Det er ute av vår kontroll» og «Det er ingenting vi kan gjøre med det» og «Det er deres land». «Soldater ble bedt om å ignorere det», sa en annen soldat.

I den skriftlige kulturelle presentasjonen av Afghanistan som de utplasserte marinesoldatene måtte gjennomgå før de reiste til landet, ble det skrevet at pedofili er et problem i Afghanistan, men at leserne burde «kontrollere og overvinne frustrasjon forårsaket av kulturelle forskjeller som de kan oppleve under utplasseringen.» Marinesoldatene ble ikke gitt noen veiledning om hva de skulle gjøre hvis de noen gang støtte på pedofile.

I følge rapporten begynte det militære først å bry seg om problemet med pedofili og mishandling etter at media begynte å rapportere om det. Mens troppene ble fortalt at de skulle rapportere brudd på menneskerettigheter siden 2011, ble seksuelt misbruk av barn ikke erklært som brudd før i september 2016.

Den første eksplisitte veiledningen om å rapportere seksuelle misbruk av barn skjedde først i september 2015, etter en artikkel i The New York Times, som intervjuet tidligere soldater. De opplyste at de ble bedt om å ignorere barnemisbruk, til tross for at man hørte om at gutter ble seksuelt misbrukt av høytstående afghanske embetsmenn på amerikanske militære installasjoner.

 


Publisert: nov 19, 2017 @ 8:10 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Henning Rutledal

  Dersom noen ikke skulle vite det, så er pedofili en institusjon i islam: https://www.rights.no/hrs_skrib_gen/arkiv/hrs_65.60_050224_103.htm

 • Buster Best

  Borde straffes på noe vis.

 • Lars Viker

  Hva skal man si? Det er jo sant. Voldtekt av smågutter er en tradisjon som gjennomsyrer Afghanistan, og det er stort sett ikke noe USAs væpnede styrker kan gjøre med det med mindre de overtar rettsvesenet i landet.

  • Birgitte Brattebø

   Ikke sant. Egentlig lite Amerika kan gjøre noe med.
   En avskyelig praksis, ja. Men, dette kan antagelig ikke en «rådgivende» fremmed, militær enhet gjøre noe med.
   Antagelig er det flere horrible skikker de også er tvunget til å se mellom fingrene med.

 • Alexander Dahl

  Dette har vært åpentlyst i noen år.

 • StemmerBlankt

  Det kan da ikke gå an å overse misbruk av barn??…

 • Hans Hansen

  En digresjon, men ordet barn i forbindelse med Afghanistan..hehe. Da tenker vi av en eller annen grunn på voksne mannfolk med skjegg.

 • Gal Person

  Islam er ikke annet enn ukultur, umoral, vondskap, æreløshet og feberfantasier innbundet i mellom to permer. Påstått av en analfabet med forkjærlighet til voldtekt, drap, lemlestelse og små jenter med glissen behåring der dere vet. Deres land bærer frukten av dette også i dag og slik vil det være til evig tid, ansvaret ligger på den muslimske mann og religion.
  Dette er muligens brutalt, men det bekreftes av at amerikanske myndigheter selv sier at dette er kulturen deres og snur det blinde øye til for å ikke provosere overgriperne og på den måten samtykke til at små gutter i tusentall utsettes for dette, det er så en ikke tror det en hører og ser. Men hva kan være mer fredelig å harmonisk enn smerteskrikene fra små gutter i Allahs navn? islam er sannelig humanismen og medmenneskets beste verktøy, ett mesterverk i spredning av fred og fordragelighet, bare spør Erna, Merkel og Obama!

 • Ronny moen

  Hyggelig at vi tar imot disse Afghanerne med sin flotte kultur,slik at de kan føre den videre Norge,med støtte fra Politikere og media.
  Blir flott for barn i framtiden å vokse opp i Norge da.

 • Tor Anders Engen

  Nå er det slik at en soldat ble straffet for å innblande og stoppet slik multikulturell aktivitet. Soldaten fikk reprimander fordi afghanere klaget på han. Denne multikulturelle oppførsel måtte respekteres fordi dette var en del av deres kultur…

 • Fluenesherre

  Sånn er det med kulturell forståelse for barbarisme. Det er en annen måte å takle det på, men den har gått tapt.
  Slik talte Charles James Napier, sjefen for de britiske styrker, da hinduene ikke vil oppgi sin enkebrenning.

  “Be it so. This burning of widows is your custom; prepare the funeral pile. But my nation has also a custom. When men burn women alive we hang them, and confiscate all their property.
  My carpenters shall therefore erect gibbets on which to hang all concerned when the widow is consumed.
  Let us all act according to national customs.”

 • Max Karl

  Hva er det NATO egentlig gjør i Afghanistan. Ikke stopper de pedofili og produksjon av opium. Og de klarer ikke å knekke Taliban. Og hva er det igjen da ?

 • Birgitte Brattebø

  Det som Lars Viker skriver.