Listhaug reagere på ny asylkampanje: – Navlebeskuende

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) mener en ny NOAS-aksjon til støtte for de såkalte oktoberbarna er navlebeskuende.

Igjen er skuespiller Kristoffer Joner sentral i kampanjen, som er utarbeidet sammen med Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) og Anorak. Joner er en av flere kjendiser som har spilt inn en videohilsen til en tenkt asylsøker som fyller 18 år og skal sendes ut av Norge, skriver VG.

«Du skjønner jo det at vi ikke kunne sende deg hjem med en gang, for da var du et barn. Vi måtte vente til du ble 18 år, og det har du nå blitt,» sier Joner i videoen. Til avisen sier han at han «blir rett og slett flau over Norge i denne saken».

Den karakteristikken får han i retur fra Frp-statsråd Listhaug.

– Jeg vil vel heller stille spørsmål ved om det ikke er flaut at norske kjendiser er så navlebeskuende at de kun ser de få asylsøkerne som kommer til Norge, hvorav mange ikke har krav på beskyttelse, mens de ikke ser de 65 millionene av mennesker som har flyktet fra krig og konflikt som vi bør hjelpe rundt omkring i verden.

Listhaug hevder regjeringen har spart inn nærmere 3,4 milliarder kroner i løpet av ett år på at få asylsøkere har kommet. Hun sier pengene nå brukes på bistandsbudsjettet for å hjelpe folk på flukt fra krig.

– Jeg er opptatt av å spare inn penger i Norge så vi kan hjelpe flere mennesker som trenger det, sier Listhaug.

(©NTB)


Publisert: nov 20, 2017 @ 5:48 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • DrD .

  Disse «oktoberbarna» er ikke barn, men unge menn i militærfør alder. Disse bør returnere til Afghanistan og bli politi, slik at de kan bekjempe de de har «rømt» ifra. Afghansk politi har et enormt behov for folk.

  • John Magne Trane

   Norske flyktninger i Sverige kom tilbake som polititropper. Alle afghanere som kommer seg helt hit, bør sendes tilbake og innrulleres.

   Det skal ikke være slik at norske kvinner og menn ble drept for at disse desertørene skal komme og ta seg til rette.

 • StemmerBlankt

  NOAS skal være talspersoner for asylsøkere, og sørge for at gjeldende lov- og regelverk følges.
  De skal ikke drive eller utforme politikk.
  Disse oppfører seg som SSB gjorde?
  Bør man kreve endringer i måten NOAS driver på før videre støtte gis fra staten?

 • Win Ston

  ta deg en joner a kristoffer, og chill – høres ut som du drekker for mye – det får du nerver og angst av…

 • John Magne Trane

  Når de få «barna» som tvinger seg inn i landet vårt får 3 ganger mere enn midlene som blir brukt i Afghanistan, skjønner man fort at disse godhetsposørene må ha strøket i matematikk.