Nuns wait for the arrival of Pope Francis to a canonization ceremony in St. Peter's Square at the Vatican Sunday, Oct. 18, 2015. Francis canonized the Catholic Church's first married couple in modern times on Sunday, declaring the parents of the beloved St. Therese of Lisieux saints in their own right. (AP Photo/Alessandra Tarantino)

For litt over en uke siden brøt to islamister seg inn i et fransk kloster, Carmelite Verdun, midt under nonnenes aftenbønn. De to mennene skal ha vært i trettiårene, de hadde begge skjegg og skal ha bedt på arabisk samtidig som nonnene ba sin aftenbønn. Dette melder L’Est Républicain.

Islamistene skal ha krevd at nonnene konverterte til islam.

– De presenterte seg som budbringere og fortalte nonnene at dersom de ikke konverterte ville de havne i helvete, sier biskopen i Verdun, Jean-Paul Gabriel Émile Gusching.

De to islamistene ble arrestert søndag for en uke siden og vil måtte møte i retten 28. april 2018, siktet for aktsom vold.

En imam i Verdun hevder at dette ikke er normal oppførsel blant muslimer og peker på at den ene av mennene skal ha vært en konvertitt.

– Det er ikke normalt. Vi skal ikke krenke helligdommen ved et sted for tilbedelse, sier imam Abdelkrim Aïtelkaid.

Segregering og islam er blitt svært omdiskuterte temaer i Frankrike. Det finnes statistikk som viser at muslimer kan representere en majoritet i Frankrike allerede om 40 år. For en uke siden kunne vi rapportere om at lokale folkevalgte i en forstad til Paris demonstrerte mot at muslimene i området helt siden begynnelsen på 2017 har tatt over gater og torg for å be hver eneste fredag. De sang nasjonalsangen og fysiske konfrontasjoner skal ha funnet sted.

 

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]