USA slår til mot narkotikabaser i Afghanistan

Amerikanske styrker har innledet luftangrep mot narkotikaproduksjonen i Afghanistan for å kutte tilførselen av økonomiske midler til Taliban. Foto: AP / Rahmat Gul / NTB scanpix

En rekke laboratorier er truffet i en serie angrep søndag kveld i den opiumsrike sørlige provinsen Helmand, som regnes som Talibans høyborg.

Fellesoperasjonen mellom USA og den afghanske hæren kom dagen etter at en FN-rapport viste at opiumproduksjonen i Afghanistan – en viktig finansieringskilde for Talibans langvarige opprør – økte med 87 prosent i år da området for valmuedyrking satte ny produksjonsrekord.

General John Nicholson, kommandør for både USAs og NATOs styrker i Afghanistan, sa angrepene var rettet mot Taliban der det gjorde mest vondt og advarte om at flere luftangrep vil følge.

Nicholson understreket at valmuebøndene ikke er målet.

– Vi slo til mot laboratoriene som lager heroin av valmuene. Vi traff lagringsplasser der de oppbevarer sluttproduktet, hvor de lagret pengene sine og deres kommando- og kontrollsteder, sa han.

Ifølge offisielle tall innkasserer Taliban 200 millioner dollar i året på narkotikahandelen.

NTB-AFP

(©NTB)


Publisert: nov 21, 2017 @ 10:37 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • Tor Anders Engen

    Litt underlig at dem skal kjempe mot noe som dem til tider har kjempet for og beskyttet. Noe som tidligere amerikanske soldater har informert om. Så det er trolig at dem vil forsette beskytte egenproduksjon. Se bare på den støtte til narkoproduksjon i det gyldne trianglet og narkoproduksjon i sør- og mellom Amerika. For å nevne noe.

    Vi kjenner godt til at kriger blir finansiert av narkoproduksjonen. Der globalister via forskjellige etterretninger er med å styrer ikke bare produksjonen, men også frakten og distribusjonen. Det er mye dokumenter og varslere på dette.

    Så løsningen er å fjerne gloablismen og den ødeleggende etterretninger som er medløpere for globalister.

  • John Bilberg

    US Army kontrollerer 60% av opiumsmarkene i Afghanistan. De vil vel ikke ha konkurranse…