File - In this April, 14, 2017, file photo, an Afghan man walks through a poppy field in the Surkhroad district of Jalalabad, east of Kabul, Afghanistan. A joint survey by the Afghan government and the United Nation shows that the opium production in Afghanistan has increased by 87 percent in 2017, compared with 2016 levels. (AP Photo/Rahmat Gul, File)

En rekke laboratorier er truffet i en serie angrep søndag kveld i den opiumsrike sørlige provinsen Helmand, som regnes som Talibans høyborg.

Fellesoperasjonen mellom USA og den afghanske hæren kom dagen etter at en FN-rapport viste at opiumproduksjonen i Afghanistan – en viktig finansieringskilde for Talibans langvarige opprør – økte med 87 prosent i år da området for valmuedyrking satte ny produksjonsrekord.

General John Nicholson, kommandør for både USAs og NATOs styrker i Afghanistan, sa angrepene var rettet mot Taliban der det gjorde mest vondt og advarte om at flere luftangrep vil følge.

Nicholson understreket at valmuebøndene ikke er målet.

– Vi slo til mot laboratoriene som lager heroin av valmuene. Vi traff lagringsplasser der de oppbevarer sluttproduktet, hvor de lagret pengene sine og deres kommando- og kontrollsteder, sa han.

Ifølge offisielle tall innkasserer Taliban 200 millioner dollar i året på narkotikahandelen.

NTB-AFP

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]