Israel: Upopulært å stemme imot å deportere asylsøkere til Afrika

Afrikanske migranter i en flyktningleir i Holot, sør i Israel. Foto: AP Photo/Oded Balilty

Resett.no har tidligere skrevet om den israelske regjeringens forslag om å deportere flere tusen afrikanske asylsøkere til afrikanske land som Israel har inngått avtaler med. Der vil de kunne leve i trygghet fra forfølgelse i hjemlandene. Forslaget forutsetter at en flyktningleir i Holot i det sørlige Israel, der asylsøkerne i dag er plassert, vil tømmes og stenges. Mandag var det en opprivende debatt i den israelske nasjonalforsamlingen Knesset, om forslaget, som ble vedtatt.

Regjeringens forslag skapte strid internt i flere av opposisjonspartiene i sentrum og til venstre i israelsk politikk. Det israelske arbeiderpartiets leder, Avi Gabbay, la press på sitt parti og alliansepartnerne i Den Sionistiske Unionen, for å stemme for å nedlegge flyktningleiren. I følge den israelske avisen Israel Hayom, fryktet han stemmetap dersom partiet stemte imot det nesten alle israelere er for. Slik uttalte han seg på det interne møtet: «Vi trenger ikke å være mer rettferdig enn Høyesterett. Vi trenger ikke å kjempe med hele befolkningen. Vi vil betale en stor pris for å motsette oss loven. Det vil ikke gå bra i forhold til publikum.»

«Holot-anlegget må lukkes. Det har ikke hjulpet oss med å løse spørsmålet om illegale innvandrere på noen måte, og har blitt et problem snarere enn en løsning. Ulovlige innvandrere som leter etter arbeid kan ikke bli her,» la han til.

I en intern stemmegivning i opposisjonspartiet Den Sionistiske Unionen, som er en samarbeidsgruppe mellom det israelske arbeiderpartiet og noen mindre partier, stemte 11 gruppemedlemmer for Gabbays forslag og åtte stemte imot det. Men da saken kom opp i Knesset ignorerte de fleste parlamentsmedlemmene fra Den Sionistiske Unionen vedtaket og avsto fra å uttrykke deres motstand mot lovforslaget fra regjeringen, skriver Israel Hayom. Også Knesset-medlemmene fra sentrumspartiet til Yair Lapid, Yesh Atid, var uenige seg imellom. Partilederen og fem andre parlamentsmedlemmer stemte for regjeringens forslag, mens to stemt imot.

Lovforslaget må som praksis er i Israel vedtas to ganger før det kan settes ut i live.

 

 


Publisert: nov 22, 2017 @ 3:45 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Jan Simonsen

Kommentator
 • spirild2

  Kikk litt på denne. Frankrike 20 november.

  https://twitter.com/_/status/932265344517005312

 • bitten

  Ja man skulle hatt en masse – deportering av immigranter ut i fra alle Europas stater ,
  med en enveis billett ut av hele Europa for fulle mugger .
  Siden det trenges i aller høyeste grad , når man ser hvor ødeleggende den gruppen er ,
  i fra den 3 afrikanske verden , når det gjelder velferdsstatens fremtid , problemer .

  Selv om det er alt for mange grupperinger som på hele venstresiden , organisasjoner som all
  av ( NOAS ) som tviholder på , at den gruppen skal ikke sendes tilbake , hjem igjen .

 • Loke Sølvgård

  Ypperlig mulighet for Norge å kjøre samme linje, men denne skal nok også «lederne» våre klare å rote vekk. Kan jo ikke gjøre noe som er positivt for kun den etnisk norske befolkningen, må jo tenke på alle andre, selv om visse andre suverene stater tydeligvis kan sette sitt folk over alle andre.

 • Ola Nordmann

  Tenk om vi hadde hatt politikere på tinget som hadde vært like modige.

  • Gothminister

   Det hadde vært svært tilfredsstillende. Tenk og hatt politisk vilje og baller til å sende ut alt av kriminelle, utakknemlige snyltere som ikke vil tilpasse seg og opptre ydmyke ovenfor oss Norske som gir dem hjelp og beskyttelse. Jeg håper den tid vil komme, men det haster.

 • Ola Nordmann

  en form for mer direkte folkestyre og folkeavstemninger? Ledere som ikke redde for å få «kritikk» fra papegøyepressen, det skulle tatt seg ut. Nei hutte meg tu, folket kunne jo stemme feil. Vi har jo allerede stemt feil 2 ganger og ble snik innmeldt i EU, bak vår rygg… Vi ble vell meldt inn i FN også uten noe folkeavstemning, og derifra har det jo bare kommet «berikelser». Internasjonal Sosialistisk Solidaritet og Materialistisk Kapitalisme er det som gjelder, da for folkets vilje vike for Globalismen.

 • Skvatt

  Altfor farlegt, løvane og tigrane berre ventar på å setje tenna sine i dei når dei landar. Nei, kvifor kan dei ikkje heller senda flymaskina med dei åt Noreg istaden, me er jo båe verdas beste, rikaste og tryggaste land, so det lyt vêre ei mykje meir turvande løysing. Jau!

 • Spageten

  Som Ervin Kohn pleier å si: Multikultur for dere, monokultur for oss

 • Tor Anders Engen

  Det er litt underlig at de i vesten som er mot NGOer styrt av nazi-kollaboratør George Soros blir definert som anti-semittisk, mens i Israel er de som er for NGOer styrt av nazi-kollaboratør George Soros blir definert som anti-semittisk. Forstå den som vil.