Göteborg, Sverige 2017 Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB scanpix
Del saken
  • 133
  •  
  •  

Sverige trenger flere politifolk og nå presenteres en rekke forslag for å øke rekrutteringen til utdanningen, melder SVT Nyheter.

De fysiske kravene for opptak til politiutdanningen er fra før innen rimelighetens grenser, men likevel er det hundrevis som ikke består testene hver måned. Nå foreslår politiets HR-avdeling at selv de som ikke klarer de fysiske kravene skal få en sjanse til å utdanne seg til politi.

Forslaget innebærer at de som kommer seg gjennom de andre testene, men stryker på de fysiske kravene, skal få en mulighet til å trene seg opp gjennom studietiden, og så gå opp til samme prøve igjen før avsluttende eksamen.

– Vi ser ikke dette som en senkning av kravene, for man må fortsatt klare testen før man kan uteksaminere, sier Stefan Wehlin, gruppesjef på HR-avdelingen og ansvarlig for arbeidet med å rekruttere søkere.

Forslaget kan bli dyrt, i verste fall.

– Hvis vi bekoster utdanningsplasser for noen som ikke fortsetter fordi de ikke klarer å trene seg opp underveis, så blir det et problem. Vi må se an hva som blir mest ressurseffektivt, sier Wahlin.

De fysiske kravene ble endret i 2014, da Rekrutteringsmyndighetene tok over ansvaret fra politiet. Tidligere gikk testene ut på forskjellige praktiske øvelser, som for eksempel å gjennomføre et hinderløp på tid, og å løfte en dukke på 77 kilo og løpe to kilometer. Nå måles kondisjon og styrke på testmaskiner, men ifølge Rekrutteringsmyndighene skal det være nok å være i god fysisk form og ha god kondisjon, for å klare seg igjennom.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 133
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]