Kirk Yeager, a forensic scientist who heads the explosives unit at the FBI's laboratory in Quantico, Va., holds a vial of triacetone triperoxide (TATP) Friday, Feb. 9, 2007. (AP Photo/Gerald Herbert)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En ankedomstol i Danmark har skjerpet straffen for en 17 år gammel jente som la planer om terrorangrep da hun var 15 år gammel. Dommen ble på åtte års fengsel.

Fra jenterommet i landsbyen Kundby på Sjælland planla tenåringen et bombeangrep mot skolen sin. I tillegg la hun planer om et bombeangrep mot en jødisk skole i København, og hun kjøpte inn ingredienser til sprengstoffet TATP.

I forkant av dette hadde jenta konvertert til islam. Hun ble tilsynelatende raskt radikalisert, og hun prøvde å kontakte den ytterliggående islamistgruppa IS på internett.

Under den første rettssaken i mai i år ble hun dømt til seks års fengsel. Men påtalemyndigheten mente hun burde dømmes til forvaring på ubestemt tid.

– Fortsatt farlig

Ankesaken i Østre Landsret ble avsluttet mandag. Aktor Kristian Kirk lot til å mene at jenta er farlig delvis fordi hun er fascinert av islam.

– Min vurdering er at hun vil være farlig så lenge hennes fascinasjon for islam og terror preger hennes sinn. Islamismen ser ut til å være hennes ett og alt, sa Kirk.

Han fikk imidlertid ikke medhold i påstanden om forvaring. I stedet ble straffen skjerpet til åtte års fengsel.

Angrep ansatt

Under den første rettssaken tidligere i år forklarte jenta at hun en periode hadde blitt mobbet før hun konverterte til islam etter en ferietur til Tyrkia. Hun hevdet at hun kontaktet IS og kjøpte inn sprengstoff-ingredienser fordi det var spennende.

Jenta ble pågrepet i januar i fjor og har sittet fengslet siden da. I fjor sommer stakk hun en ansatt på en sikringsanstalt med et glasskår fra et knust speil.

Så langt har ingen under 18 år fått en rettskraftig dom om forvaring i Danmark. Forsvareren i saken mot 17-åringen argumenterte med at hun er for ung til å sperres inne på ubestemt tid.

(@NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]