OSLO 20140519. Statsminister Erna Solberg sammen med tidligere statsministre Jens Stoltenberg, Gro Harlem Brundtland, Kjell Magne Bondevik og Kåre Willoch da regjeringen og departementene feiret seg selv i anledning 200-årsjubileet ved Karpedammen på Akerhus festning mandag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Det oser gjensidig respekt og selvtilfredshet hos de seks statsministrene NRK har samlet rundt et middagsbord i serien Da vi styrte landet. Med alvorstung fortellerstemme introduserer NRK oss til personlige kvaliteter, tunge bører på skuldrene og viktige beslutninger som er fattet. Disse menneskene har ofret noe for Norge. Vi – folket – skal være takknemlige.

Men. Mens disse statsministrene har styrt landet siden 1981, har det kommet hundretusenvis av trygdemottakere fra utlandet som må forpleies og forsørges til liten annen takk enn påstander om diskriminering og rasisme fra vår side. Og blant de 250 000 muslimene som har kommet, har det blitt fostret krav og holdninger som gjør at nordmenn lever i frykt for å ytre seg fritt og sende barna til 17. mai på Karl Johan.

Om ikke annet kunne NRK nevnt noe om disse faktiske utviklingstrekkene i rulleteksten helt til slutt. I fall noen skulle se programmet om femti år og lure på om det var ubegripelig satire.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon