Del saken
  •  
  •  
  •  

Etter det Politiets sikkerhetstjeneste (PST) kjenner til, er det ikke kommet noen fremmedkrigere tilbake til Norge fra Syria på over ett år.

– De som vender tilbake etter å ha vært en del av ISIL, må regne med en siktelse når de kommer til Norge. Slik har det vært siden 2013, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Aftenposten.

De siste månedene har de vært på rømmen fra Syria sammen med andre IS-krigere. Spørsmålet er hvor det er blitt av de anslagsvis 18.000 til 20.000 krigerne som verken er bekreftet døde, eller har returnert til hjemlandet.

PST anslår at hundre nordmenn reiste fra Norge til Syria for å slutte seg til IS. Rundt 20 er drept, mens 40 har reist tilbake til Norge. Mange har saker gående i rettssystemet, og flere har allerede fått dom.

Bernsen understreker at de fleste av returene ligger et stykke tilbake i tid. Rundt 40 nordmenn skal være igjen i Syria.

– Det har vært ganske stille fra disse nordmennene en stund nå, og informasjonen og etterretningen er svært usikker. Vi kan ikke utelukke at det kommer flere tilbake, men foreløpig ser vi ingen tegn til det, sier seniorrådgiver Martin Bernsen.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]