Oslo 20160717. Melding om masseslagsmål ved Sinsen. Politiet søkte med hund i området. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
annonse

Etter det Resett kjenner til har politiet i gjennomgangen av beslaglagte mobiltelefoner kommet over flere filmer som viser ydmykelser foretatt av innvandrerungdom mot etnisk norsk ungdom. En gjentagende form på dette er at de etniske norske guttene tvinges til å kysse skoene til innvandrerguttene. I noen tilfeller har de blitt sparket i ansiktet

annonse
annonse

I løpet av de siste månedene har det tegnet seg et bilde av at innvandrerungdom fra Oslo øst reiser rundt på Østlandet i aktiv søken etter etnisk norsk ungdom som de kan jakte på, true og banke opp. Slåsskampen som tidligere i høst ble rapportert fra Kolbotn var nettopp en slik hendelse. En gjeng på 30 mørkhudede, maskerte ungdommer i alderen 14-17 som slo og sparket andre gutter helt umotivert.

annonse

På politiets interne logger kommer det stadig inn informasjon om masseslagsmål flere steder i Groruddalen og på Holmlia. Det brukes belter, kniver og andre slagvåpen.

For seks dager siden var 30 personer involverte i et slagsmål på Stovner. Politiet har grunn til tro at det har vært minst en kniv var i bruk i slagsmålet,  og skrev på Twitter at de leter etter de involverte personene.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Lørdag kveld brøt det ut masseslagsmål mellom 20-30 ungdommer på perrongen på Oslo S. Ingen ble pågrepet, da de fleste var i alderen 14-17 år.

Operasjonsleder Vidar Pedersen i politiet forteller at de ble tipset om at noen hadde blitt sett med kniv, men politiet fant ingen kniv. Pedersen kan imidlertid fortelle at beltespenner er et populært våpen.

– Men å ta seg av beltet og bruke det som slagvåpen var populært. Beltespenner er ganske spisse og kan påføre ganske kraftige skader, sier han.

Som Resett tidligere har beskrevet er det også økning i ungdomsvolden i Asker. I svært få av tilfellene klarer politiet å pågripe eller straffe noen for slagsmålene og volden. Ungdommene fordufter. Og nettopp denne «straffefriheten» blir av enkelte tilkjent årsaken til at trenden er oppadgående. Det gir prestisje og status i et rått ungdomsmiljø å kunne utøve vold, dominans og macho holdninger.

Resett har bedt Oslo politidistrikt om en kommentar, men de har hittil ikke svart på forespørselen.

 

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.