Oslo 20160717. Melding om masseslagsmål ved Sinsen. Politiet søkte med hund i området. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
Del saken
 • 12.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Etter det Resett kjenner til har politiet i gjennomgangen av beslaglagte mobiltelefoner kommet over flere filmer som viser ydmykelser foretatt av innvandrerungdom mot etnisk norsk ungdom. En gjentagende form på dette er at de etniske norske guttene tvinges til å kysse skoene til innvandrerguttene. I noen tilfeller har de blitt sparket i ansiktet

I løpet av de siste månedene har det tegnet seg et bilde av at innvandrerungdom fra Oslo øst reiser rundt på Østlandet i aktiv søken etter etnisk norsk ungdom som de kan jakte på, true og banke opp. Slåsskampen som tidligere i høst ble rapportert fra Kolbotn var nettopp en slik hendelse. En gjeng på 30 mørkhudede, maskerte ungdommer i alderen 14-17 som slo og sparket andre gutter helt umotivert.

På politiets interne logger kommer det stadig inn informasjon om masseslagsmål flere steder i Groruddalen og på Holmlia. Det brukes belter, kniver og andre slagvåpen.

For seks dager siden var 30 personer involverte i et slagsmål på Stovner. Politiet har grunn til tro at det har vært minst en kniv var i bruk i slagsmålet,  og skrev på Twitter at de leter etter de involverte personene.

Lørdag kveld brøt det ut masseslagsmål mellom 20-30 ungdommer på perrongen på Oslo S. Ingen ble pågrepet, da de fleste var i alderen 14-17 år.

Operasjonsleder Vidar Pedersen i politiet forteller at de ble tipset om at noen hadde blitt sett med kniv, men politiet fant ingen kniv. Pedersen kan imidlertid fortelle at beltespenner er et populært våpen.

– Men å ta seg av beltet og bruke det som slagvåpen var populært. Beltespenner er ganske spisse og kan påføre ganske kraftige skader, sier han.

Som Resett tidligere har beskrevet er det også økning i ungdomsvolden i Asker. I svært få av tilfellene klarer politiet å pågripe eller straffe noen for slagsmålene og volden. Ungdommene fordufter. Og nettopp denne «straffefriheten» blir av enkelte tilkjent årsaken til at trenden er oppadgående. Det gir prestisje og status i et rått ungdomsmiljø å kunne utøve vold, dominans og macho holdninger.

Resett har bedt Oslo politidistrikt om en kommentar, men de har hittil ikke svart på forespørselen.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 12.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]