annonse

Resetts redaktør Helge Lurås er nominert av gratisavisen Natt & Dag til den prestisjetunge prisen som «årets verste stemme 2017». Den gis til «en person eller gruppe som i kraft av sin deltagelse har senket nivået på norsk offentlig debatt», heter det.

Kåringen er en del av avisens årlige arrangement Osloprisen, og utdelingen finner sted 3. februar 2018, skriver Dagsavisen. Det er Natt & Dags redaksjon som har nominerer kandidater i kategorier innen kultur- og samfunnsliv, og vinneren stemmes fram på avisens nettsted. Avstemningen i kategorier som årets beste stemme og årets beste album er allerede i gang, og kategorien «årets verste stemme» ble åpnet for avstemning tirsdag kveld.

– Årets verste stemme er en av de kategoriene som får mest oppmerksomhet og som folk engasjerer seg mest i, sier redaktør for Natt & Dag Daniel Ramberg til Dagsavisen.

annonse

Som begrunnelsen for å nominere Lurås som en av tre kandidater, skriver Natt & Dag blant annet følgende: «Da en av landets fremste sjarlataner [her menes Helge Lurås] bestemte seg for å starte Øystein Stray Spetalen-finansiert nettavis for å bidra til «en mer realistisk debatt om innvandring», var det ikke overraskende det stikk motsatte Resett.no endte opp som.»

– Helge Lurås er en legendarisk «ekspert» i norsk offentlighet, kjent for sin notoriske evne til å lire av seg ekspertuttalelser om alt fra Jemen og Bosnia til unge muslimske jenters følelsesliv. Han har i en årrekke livnært seg på floskler og selvfølgeligheter om terror og innvandring, skriver Natt & Dag.

Det heter videre at da det «begynte å gå Lurås-varsler i redaksjonene og selv NRK etter hvert sluttet å bruke ham, ble han som så mange andre middelaldrende hvite menn på internett som føler seg akterutseilt, stadig mer kritisk til innvandring og identitetsspørsmål. Resultatet ble Resett.no.»

annonse

Det finnes ikke en egen kategori for årets mest lettlurte og uvitende publikum, men i den kategorien ville utvilsomt Resetts 220.000 unike månedlige lesere vært aktuelle, ryktes det fra Natt & Dag.

Prisen deles ut på Sentrum Scene 3. februar. De to andre nominerte i kategorien «Årets verste stemme 2017» er kulturminister Linda Hofstad Helleland og «de ansvarlige for NRKs valgdekning».

Man kan avgi sin stemme her.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse