Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er ikke ofte noen etablerer seg i medielandskapet og lykkes. Folks vaner er ikke så lett å endre. Men etter snart fire måneder har Resett kommet et stykke på vei. Tallene viser over 220.000 unike brukere per måned. Det er fortsatt bare 10 % av en aktør som Nettavisen, men vi er allerede hakk i hæl med Document, som har holdt på siden 2003.

Resett fikk mye oppmerksomhet av hovedstrømsmediene (MSM) de første dagene etter at nyheten om oss ble kjent i august. Men deretter, da de hadde gitt oss et stigma som «høyreorientert», «innvandringskritisk» og samlet oss i en bås med HRS og Document, har de stort sett unngått å nevne Resett.

De «andre»

annonse

For MSM er vi konkurrenter, og de vil helst ikke gjøre egne lesere og seere oppmerksom på oss. De kommer bare til å nevne Resett hvis det er noe «kontroversielt» de kan hekte på oss. Vi vet at de leser oss nøye og henter inspirasjon her, men aldri med noen referanse. Og vi kan ikke sutre og klage av den grunn. De vil beholde lesere hos seg selv. De trenger klikkinntekter og pressestøtte.

Men det stiller seg litt annerledes med NRK. De har vel et skattebetalt ansvar for å dekke vesentlige nyheter, og Resetts allerede høye lesertall er vel nettopp en nyhet, kunne man mene. For det sier noe om hva som rører seg i befolkningen.

Vi holder imidlertid ikke pusten i forventning om en telefon fra rikskringkasteren. NRK kommer neppe til å invitere, skrive eller snakke om Resett før det i seg selv blir en nyhetssak at de ikke gjør det. Jeg har selv opplevd over årene å gå fra å være fast gjest hos NRK til å bli sjeldnere og sjeldnere invitert desto mer oppriktige ting jeg har sagt og skrevet. Etter at jeg ble redaktør for Resett, har det ikke kommet en eneste invitasjon til å kommentere på noe som helst på NRK. Hvorfor det, mon tro..

En dugnad på flere plan
Resetts gode tall så langt skyldes de mange gode meningsinnleggene vi får inn, kommentarene som legges igjen og alle dere som leser, klikker og deler på sosiale medier. Og nå oppfordrer vi til en jule- og nyttårsdugnad i så måte. Som en leser skrev i kommentarfeltet vårt:

annonse

«NYTTÅRSFORSETT ! Fortell minst 5 i din omgangskrets om de aktuelle mediene og be de ta den ballen videre dersom de er fornøyd med det det leser.»

Og hvis bare noen få av dere kan gjøre nettopp det, vil det hjelpe oss masse. For det vi ser, er at de som først begynner å følge Resett i stor grad kommer tilbake, og de kommer tilbake hver dag og noen også flere ganger om dagen. Så nå må vi gjøre nye folk kjent med oss. Det er fortsatt svært mange i Norge som ennå ikke har hørt om nyskapningen.

Resett kommer til å utvikle seg i månedene som kommer. Vi introduserer snart noen nye, spennende konsepter, inkludert et interaktivt «talkshow» på Youtube. Og så skal vi levere enda bedre journalistikk og kommentarer.

Bøssebæring

Å snakke om Resett til venner og bekjente, engasjere dere i kommentarfeltet og sende oss meningsinnlegg, er uhyre viktig. Men vi er også avhengig av finansiering til driften. Vi holder i gang nyhetsoppdatering, moderering og besvaring av henvendelser 17-18 timer i døgnet, syv dager i uken. Og våre dedikerte medarbeidere må betale lån og faste utgifter, de kan ikke bare leve på luft. Skulle vi gjort dette rent dugnadsbasert, ville det blitt så mange mennesker involvert noen timer her og der som ville gjort den redaksjonelle linjen altfor variabel. Vi abonnerer også på NTB og Scanpix, som koster sitt.

annonse

Noen av dere gir allerede frivillige økonomiske bidrag og det verdsetter vi og legger merke til. Slik frivillighet kommer ikke til å dekke oss inn fullt ut, men det hjelper på når vi skal overbevise investorer og mer velstående støttespillere om at Resett er liv laga og at dette er en dugnad for fattig og rik. Så hvis dere har litt til overs som dere vil gi til en god sak, er vi uendelig takknemlig om det kan gå til Resett.

Måter å gjøre det på, finner dere under.

God jul og godt nyttår! (Og takk for en hektisk høst)

 

Støtt oss på:

Vipps: 124526 

Vippsnummer 124526

Du kan også overføre penger direkte til kontonummer 1503.94.12826,
eller donere via PayPal:

annonse
For å støtte oss med et engangsbeløp:Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Vil du hjelpe oss fast?
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon